Marian Lupu, cu bodyguarzii la frizerie

05 Martie 2009, 11:02

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, care a devenit cu aproape un an în urmă „talismanul” frizerilor moldoveni care au participat la Campionatul Mondial (CM) din SUA, nu este mulţumit de frizerii care lucrează la Parlament. Însoţit de trei bodyguarzi, Lupu a ieşit marţi pe la orele 11.00 din incita Parlamentului şi s-a deplasat la salonul „Orhideea”, care este situat la intersecţia străzii S. Lazo şi bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Cât a parcurs cei 150 de metri, Lupu nu a fost scăpat din ochi de gorilele sale. Mai mult, unul dintre aceştia l-a însoţit chiar şi în incinta frizeriei, în timp ce ceilalţi doi s-au postat în faţa uşii şi tot şuşoteau câte ceva în microfonul de la staţia de radio ţinută la încheietura mâinii, scrie jurnal.md.

Evită să dea declaraţii

Contactate de JURNAL, în speranţa de a afla cât a plătit Marian Lupu pentru tunsoarea sa, frizeriţele de la respectivul salon au luat apă în gură când au auzit că întrebăm despre acest client.
Cel mai probabil Marian Lupu nu a plătit nimic pentru coafura sa. Nu pentru că nu ar avea bani, ci pentru că este bun prieten cu frizerii din R. Moldova.

La începutul anului trecut, printre zecile de întrevederi cu ambasadori şi diferite delegaţii de peste hotare, spicherul şi-a făcut timp pentru o întâlnire cu membrii Asociaţiei Frizerilor din R. Moldova, care urmau să reprezinte ţara noastră la CM de frumuseţe în SUA. Mai mult, la o lună după prima întrevedere, Lupu şi-a făcut timp şi i-a mai primit o dată pe frizeri, care s-au lăudat cu cele două medalii de aur cucerite la CM.

Comentarii (1 comentariu)

costin
a comentat la 05 Martie 2009, 14:43

Voronin sustine ca Romania finanteaza campania partidelor pro-europene
05-03-2009

Galerie Foto Stiri din aceeasi Categorie
Un episcop le cere italienilor sa tina post si la SMS-uri
Viktor Iuscenko a trimis mascatii la Naftogaz pentru dosarele Gazprom
Lui Zapatero i-a iesit un porumbel din gura

Presedintele Vladimir Voronin a declarat ca Romania sustine formatiunile politice pro-europene din Basarabia. El e convins ca serviciile secrete din tara noastra s-au mobilizat pentru ca istii de dincolo de Prut sa preia puterea la Chisinau. Front comun fac si oamenii de afaceri din Romania pentru sustinerea politicienilor basarabeni, care pot garanta aderarea la Uniunea Europeana.

«Chirtoaca, baietas de oras, condus de Basescu»
A mai ramas o luna pana la alegerile din R. Moldova. Suficient pentru ca patimile politicianiste sa dea in clocot… geostrategic, mai dihai ca in Romania. Confruntarea politica de dincolo de Prut pare sa se dea mai abitir ca oricand intre Rusia si Uniunea Europeana/NATO, intre Rusia/Ucraina si Romania. Este aici si una din explicatiile pentru „coincidentele” din razboiul de spionaj din regiune. Aflat in cadere libera, Vladimir Voronin da tonul atacurilor contra Romaniei, dar nu sufla nimic despre Rusia sau Ucraina, cu mult mai implicate in procesul electoral de dincolo de Prut. La un recent miting electoral din Gagauzia, generalul de militie sustinea ca Partidul Liberal Democrat din Moldova si Partidul Liberal ar fi creatia serviciilor secrete romanesti. (Ar fi fabulos, iar daca ar fi si adevarat, as fi primul care m-as inclina…) „Aceste doua partide liberale – va spun cu mana pe inima - nu sunt partide moldovinesti. Partidul condus de Chirtoaca (este vorba de Dorin Chirtoaca, vicepresedintele Partidului Liberal – n.n.), acest baietas de oras, este condus direct de presedintele Romaniei, Traian Basescu. Al doilea partid liberal, cel al lui Filat (Vlad Filat, presedintele PLDM – n.n.), este dirijat de fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu”, a afirmat Voronin (Cioroiu, in rusa). E adevarat ca Traian Basescu si-a manifestat deschis optiunea ista si sprijinul pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeana, dar de aici si pana la „amestecul in treburile interne” ale Republicii Molotov, mai este cale lunga. Trebuie oameni dedicati, devotati, trebuie multi bani si multa consecventa. De unde? In ce-l priveste pe Ion Iliescu, el poate l-ar fi sustinut prioritar pe Dumitru Diacov. Stie el de ce. Oficioasa gazeta „Moldova Suverana” ii prinde in hora si pe miliardarii din Romania, care ar vrea sa sfasie republicuta. Ce bine-ar fi! Numai asa poate Romania ar urca de pe pozitia a zecea printre investitorii de dincolo de Prut, inaintea Rusiei, a Olandei, Italiei, Spaniei sau Israelului. Un oarecare Sasa Furman, coleg de gandire cu Mihai Contiu, care se prezinta drept „defector” de la Serviciul Roman de Informatii Externe, este convins ca partidele politice iste au luat bani din Romania inca inainte de campania electorala.

Patriciu, acuzat ca «plateste campania lui Vlad Filat»
„In 2009, surprinzator, campania electorala a Partidului Liberal si a Miscarii „Actiunea Europeana” (MAE) a ramas suspendata, investitiile romanesti fiind diminuate considerabil. Liberalii lui Mihai Ghimpu au incercat sa initieze negocierile cu anturajul lui Traian Basescu, dar tentativa a esuat. Totodata, MAE a inchis mai multe actiuni electorale”, crede Sasa Furman. Ei, dar altfel stau lucrurile in lumea oligarhilor din Romania, care arunca paralele pe Prut. „In timp ce Basescu renunta la Ghimpu (presedintele Partidului Liberal), miliardarul Dinu Patriciu, la indicatia ex-premierului roman Calin Popescu Tariceanu, finanteaza campania electorala a Partidului Liberal Democrat. Gratie milioanelor investite de Patriciu, Vlad Filat tine sub control dur mai multe mijloace de informare in masa”, sustine gazeta lui Voronin. (Daca ar fi adevarat, as fi primul care ar cere ca Dinu Patriciu sa primeasca tot platoul continental din preajma Insulei Serpilor…) Autorul sta intr-un pes si vede prin Chisinau prea multe masini cu numere romanesti de inmatriculare si-atunci trebuie sa fie ceva. „Formatiunile pro-romanesti din R. Moldova lupta nu doar pentru voturile electoratului, ci si pentru acapararea investitiilor bucurestene. (…) Campania parlamentara a fost transformata intr-o veritabila fabrica de spalare a banilor”, conchide Furman.

Cine sa fie «salbaticul violator de barbati»?
Cel putin Mihai Contiu, care ii considera spioni ai Romaniei pe toti basarabenii isti, pe toti intelectualii de elita din Basarabia, a inceput sa-i numere pe pederastii de la Chisinau. Constantin Tanase „stie ca dusmanul sau adevarat, un moldovean care a fost intr-o mare functie, un salbatic violator de barbati, este refugiat peste granita”, crede Contiu, omul de incredere al lui Voronin. Care sa fie „salbaticul violator de barbati” printre urmasii bourilor din Basarabia? Nu am aflat. Aici publica si Eduard Ovidiu Ohanesian un raport despre productia si comertul cu arme, in care ar fi implicati generalul Aurel Cazacu, fost director la Romtehnica si la Romarm, Constantin Cetinoiu, Costica Laptes, Gheorghe Nemteanu, Eugen Nicolaescu, Norica Niculai, ofiterul american Ira Quinn, Irvin Ray Dyer III, Maximilian Heinrich von Habsburg-Lothringen, Maximilian von Habsburg. Deputatul Viorel Badea a propus in fata Parlamentului de la Bucuresti realizarea unei emisiuni despre Basarabia la TVR 1. Probabil peste un veac. La Pro TV Chisinau, Ilie Ilascu a afirmat ca Mircea Snegur nu i-a permis sa-l lichideze pe Igor Smirnov in 1991-1992. Acelasi Snegur nu a fost de acord nici cu incarcerarea lui Smirnov, desi existau probe pentru 25 de ani de puscarie. Ilascu este convins ca Moscova a declansat razboiul din 1992 pentru a nimici Miscarea de Eliberare Nationala. Partidul Democrat are necazuri cu Ada Milea din Romania fiindca a preluat cantecul „Cu secerea-n mana/ si ciocanu/ impartim ciolanu”… Sergiu Praporscik de la „Flux” ne asigura ca Voronin si Iurie Rosca nu „sunt vanduti rusilor”, dar Vlad Filat sigur „este omul lui Igor Smirnov”.

Transnistria – o alta piatra de incercare
In afara de unirea cu Romania, alta piatra de incercare electorala este Transnistria. Partidele de la Chisinau au abordari relativ diferite. Oleg Seerebrian, adjunctul lui Dumitru Diacov, presedintele Partidului Democrat si „fost” la ambasada URSS de la Bucuresti, cere frontiera pe Nistru. Istoricul Vlad Petrencu, presedintele MAE, nu accepta cedarea Transnistriei si spera sa obtina 15% din voturi la alegerile din 5 aprilie. Dorin Chirtoaca, vicepresedintele Partidului Liberal, are o alta varianta pentru a fi „pe picioarele noastre”: construirea unei alternative energetice la resursele din Rusia. Numai asa, Moscova nu va mai putea sa santajeze Chisinaul. „Este nevoie de o viziune noua, fiindca atata timp cat Federatia Rusa detine monopol asupra sectorului energetic si a gazului, poate oricand face presiuni si sa santajeze tara noastra. A fost elaborat un astfel de proiect de conectare europeana - Drochia-Balti-Iasi -, insa nu a fost aplicat, dar este nevoie sa avem acces la surse de energie alternativa”, subliniaza primarul Chisinaului.

Viorel Patrichi

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu