Poliţiştii care au descins abuziv la “Albasat TV” caută nod în papură

03 Martie 2009, 13:24

Cei trei poliţişti care au descins miercurea trecută la sediul postului local de televiziune din Nisporeni “Albasat TV” fără mandate de percheziţie sau control şi au cerut să le fie prezentate actele contabile ale instituţiei, în prezent se ocupă cu adunarea probelor împotriva postului TV, care astfel le-ar justifica abuzul comis, scrie Jurnal de Chişinău.

Potrivit directorului “Albasat TV”, Efim Bârdan, cei trei angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne poartă acum discuţii cu foştii angajaţi ai postului şi cu clienţii acestuia. Pe unii, susţine directorul postului TV, îi trezesc din somn la 8 dimineaţa şi îi cheamă la poliţie pentru a depune depoziţii referitoare la pretinsele nereguli la   “Albasat TV”. “E clar că după ce au dat buzna ilegal în sediul nostru, caută acum probe pentru a-şi justifica abuzul”, opinează Bârdan. Pentru lunea viitoare a fost citat la Comisariatul raional contabilul “Albasat TV”, iar în citaţia pe care a primit-o, acesta figurează în calitate de “contravenient”, precizează Jurnal de Chişinău.

Cât priveşte informaţiile apărute anterior în presă potrivit cărora poliţiştii ar fi luat hard disk-urile de la computerele din redacţia postului TV, Bârdan ne-a declarat că acest lucru nu este adevărat. “Cei trei într-adevăr au scos hard disk-ul de la computerul contabilului, dar nu l-au luat cu ei. Alta e problema că nu îl putem reinstala”, a mai spus directorul “Albasat TV”, care este obişnuit deja cu acest tip de hărţuire. Potrivit lui, de opt ani încoace, postul pe care îl conduce a fost supus la o sumedenie de controale din partea Procuraturii Generale şi a Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei. “Albasat TV” a avut şase procese  de judecată cu Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Această persecuţie din partea organelor de forţă se explică prin politica editorială  promovată de postul de televiziune, care nu este pe placul actualei guvernări, dar şi administraţiei raionale, care tot comunistă este.

Potrivit Jurnal de Chişinău, postul “Albasat TV ” face parte din media-holdingul “Euronova Media Grup” care include şi postul de radio “Vocea Basarabiei”. După incidentul de miercurea trecută la Nisporeni, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor (FIJ) a semnat o delcaraţie prin care a condamnat acţiunile poliţiei în acest caz. FIJ a cerut Guvernului Republicii Moldova să respecte standardele fundamentale ale libertăţii presei şi să efectueze o amplă investigaţie cu privire la incident, pentru a afla cine este responsabil pentru această “încălcare flagrantă a libertăţii presei”. Până la acest moment, nici conducerea postului, nici FIJ nu au primit niciun răspuns.

Solicitată de presă, şefa serviciului de presă al MAI, Ala Meleca, a declarat că cei trei poliţişti au acţionat legal, intervenind ca urmare a unei petiţii primite de la un locuitor din Nisporeni, care a reclamat mai multe nereguli la o pretinsă angajare la “Albasat TV”.

Comentarii (1 comentariu)

costin
a comentat la 03 Martie 2009, 14:21

UN CAZ TIPIC DE INTIMIDARE A OPOZITIEI DIN BASARABIA . CAND AUD DE CUVANTUL BASARABIA LI SE RIDICA TENSIUNEA COMUNISTILOR .SI-AU TRIMIS GUZGANII LA INAINTARE DUPA CUM SE VEDE .

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu