Melodii care desfunda nasul

03 Martie 2009, 10:48

Un furnizor de melodii pentru telefoanele mobile din Japonia vinde sonerii care ar avea proprietatea de a desfunda nasul persoanelor racite. Soneriile propuse, care nu sunt foarte melodioase, sunt insotite de semnale care declanseaza vibratiile telefonului mobil.

Pentru a administra acest remediu “antiraceala”, telefonul mobil trebuie tinut pe nas 30 de secunde si sinusurile se vor desfunda datorita vibratiilor. Acest procedeu este in egala masura eficient contra simptomelor de alergie la polen, care deranjeaza milioane de japonezi, fortati sa poarte masti.

“Am dezvoltat aceasta sonerie bazandu-ne pe date stiintifice”, a spus inventatorul, citat de Mediafax. Acesta a precizat ca vibratiile si sunetul “tin cont de diferentele fiziologice intre femei sti barbati si mai ales de rezonanta nasurilor lor”. “Frecventa pentru barbati corespunde frecventei notei la, adica 440 de hertzi, iar pentru femei, notei do, adica 532 de hertzi”, a explicat acesta, precizand ca procedeul nu functioneaza la toata lumea.

Aceste sonerii pot fi descarcate, pe baza unui abonament lunar, de pe platforma firmei Dwango, prin portalurile operatorilor niponi de telefonie mobila (i-mode de la NTT Docomo, EZWeb de la AU/KDDI si Yahoo Keitai de la Softbank Mobile).

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu