O nouă ieftinire

02 Martie 2009, 15:43

Staţiile PECO au micşorat de luni, 2 martie, în medie cu 2,2% preţurile le benzină şi cu 4,1% - la motorină. Preţul benzinei cu cifra octanică A95 a scăzut de la 9 lei la 8,80 lei pe litru, în timp ce preţul motorinei s-a redus de la 10 la 9,60 lei pe litru.

Aceasta este a doua ieftinire a carburanţilor de la începutul anului, preţul benzinei ajungând la minimul ultimilor patru ani.

„Scăderea se datorează ieftinirii petrolului la nivel internaţional. Totodată se încearcă reanimarea comerţului cu produse petroliere care s-a comprimat puternic”, a declarat pentru Business Expert Victor Ghiţu, director executiv la Uniunea Importatorilor de produse petroliere Importcompetrol.

El a precizat că vânzările de benzină şi motorină au scăzut de la începutul anului. „TIR-urile cumpără mai puţini carburanţi pe fondul scăderii exporturilor, dar şi oamenii simpli au diminuat cererea. Unele staţii PECO au vândut în februarie, jumătate din volumele vândute cu un an în urmă”, a spus Victor Ghiţu.

La începutul lunii februarie, staţiile PECO au ieftinit cu 3% motorina şi cu 20% gazul lichefiat pe fondul micşorării preţurile la bursele internaţionale.

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu