Revolta Patriei Moldova

02 Martie 2009, 13:53

Organizaţia obştească internaţională „Patria Moldova” este revoltată de refuzul Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a deschide secţii de votare suplimentare peste hotare.

Într-o declaraţie difuzată cu acest prilej, organizaţia susţine că „a primit cu revoltă adâncă refuzul CEC şi al Partidului Comuniştilor de la guvernare de a modifica legislaţia ci privire la alegeri”.

„Patria-Moldova” declară că este disponibilă să ajute toate organizaţiile formale şi neformale ale concetăţenilor din străinătate să-şi exercite dreptul la vot la alegerile parlamentare.

Comentarii (2 comentarii)

costin
a comentat la 02 Martie 2009, 15:38

E REVOLTA PATRIEI ROMANE .CA O HALCA DE PAMANT FURATA IN MOD MISELESTE DE RUSIA LUI STALIN NU VA FI PATRIE NICAND .EXISTA O SINGURA PATRIE A NOASTRA - MOLDOVENI ,MUNTENI SI ARDELENI = ROMANIA ! IAR DURERILE UNEI PARTI A NEAMULUI ,SUNT DURERILE INTREGULUI NEAM ROMANESC DE LA TISA SI PANA ,CHIAR, PESTE NISTRU .

costin
a comentat la 03 Martie 2009, 08:14

SCANDAL MONSTRU IN ROMANIA ! SPIONAJ MILITAR RUSESC PRIN INTERMEDIUL UNUI BULGAR !Premieră Prin intermediul unui bulgar

Spionul Floricel a vândut ruşilor hărţi secrete ale Ministerului Apărării - VIDEO
de Gabriela ŞTEFAN, Dan CARBUNARU | 03 MARTIE 2009

* Documentele aveau caracter militar şi au fost transmise unui stat nealiat

1 foto 0 audio 0 video 0 alte fisiere

Spionul Floricel a vândut ruşilor hărţi secrete ale Ministerului Apărării - VIDEO
Un subofiţer din Ministerul Apărării şi un cetăţean străin au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, la propunerea procurorilor DIICOT. Este vorba de Floricel Achim şi de bulgarul Marinov Zikolov, acuzaţi de trădare prin transmitere de secrete şi spionaj. Anchetatorii susţin că aceştia au manipulat informaţii de natură să pună în pericol securitatea naţională.

Potrivit unor surse judiciare, documente militare – din categoria celor clasificate – au ajuns, prin intermediul bulgarului, la un stat nealiat, respectiv Rusia. Aceleaşi surse susţin că subofiţerul Floricel lucra la Direcţia generală de informaţii a armatei.

Trădarea subofiţerului de la MApN, arestat în urma anchetei DIICOT, a fost discutată luni seara, la Palatul Cotroceni. Premierul Emil Boc a a avut o întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu, unul dintre subiecte fiind şi cel legat de cazul Achim Floricel. Românul şi bulgarul au fost reţinuţi sâmbătă pentru 24 de ore, iar Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea procurorilor prin care s-au emis mandatele de arestare. Azi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă contestaţiile subofiţerului MApN şi cetăţeanului străin faţă de decizia de arestare preventivă.

În timp ce anchetatorii spun că datele clasificate ar fi ajuns la un “stat nealiat”, surse judiciare susţin că ar fi vorba despre spionaj în favoarea Rusiei. Ministrul Apărării, Mihai Stănişoară, a confirmat implicarea subofiţerului Achim Floricel în cauza instrumentată de procurorii DIICOT.

Parchetul General a anunţat că militarul a furnizat cetăţeanului străin documente cu caracter militar din categoria celor clasificate, primind în schimb diverse sume de bani. Se pare că ar fi vorba despre hărţi de importanţă strategică, având un caracter clasificat.

Potrivit comunicatului de presă al Parchetului, “în urma cercetărilor efectuate a rezultat că cei doi inculpaţi au folosit (dezvoltat) un sistem în baza căruia inculpatul Achim Floricel a procurat din cadrul unei unităţi militare a Ministerului Apărării documente cu caracter militar, inclusiv din categoria celor clasificate, a căror diseminare neautorizată este de natură să pună în pericol securitatea naţională şi apărarea ţării, pe care ulterior le-a predat inculpatului Zikolov Marinov”. Operaţiunile erau finanţate şi răsplătite generos, bulgarul împărţind câştigul cu subofiţerul MApN. Parchetul General a ţinut să precizeze că ancheta a început ca urmare a informaţiilor furnizate de SRI. Alături de ofiţerii Serviciului Român de Informaţii, în anchetă s-au mai implicat Direcţia Generală de Informaţii a MapN, Direcţia Generală de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IGPR. Surse judiciare ne-au declarat că implicarea poliţiştilor a fost impusă de problemele procedurale, întrucât ofiţerii de informaţii ale serviciilor secrete nu au astfel de competenţe de cercetare penală.

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu