Comuniştii se tem de Obiectiv

23 Februarie 2009, 17:12

Consiliul Electoral al Circumscripţiei (CEC) Chişinău a atenţionat Asociaţia Presei Independente (API) şi „Coaliţia 2009” privitor la neadmiterea încălcării legislaţiei electorale. La rândul ei, API declară că va contesta în instanţă hotărârea autorităţii electorale din capitală.

Hotărârea CEC Chişinău stipulează informarea National Endowment for Democracy (NED), o fundaţie din SUA, privitor la neadmiterea finanţării externe indirecte a campaniei electorale din Moldova.

Din sursele fundaţiei este finanţat suplimentul „Obiectiv”, editat de API şi distribuit cu un tiraj de 70 mii de exemplare. Membrii CEC Chişinău au considerat că o serie de articole publicate în „Obiectiv” sunt îndreptate asupra unui concurent electoral. Potrivit Agenţiei Monitor Media, zilele trecute, reprezentantul Partidului Comuniştilor din R. Moldova (PCRM) la Comisia Electorală Centrală a depus o contestaţie ce viza publicaţia „Obiectiv”.

API a difuzat o declaraţie în legătură cu hotărârea CEC Chişinău în care respinge categoric învinuirile de încălcare a legislaţiei electorale. API regretă faptul că membrii CEC Chişinău care au examinat contestaţia în şedinţa din 20 februarie s-au condus mai curând de propriile simpatii politice decât de legislaţia în vigoare.

„O asemenea decizie nu are temei juridic şi API o va contesta la CEC şi în instanţa de judecată”, se mai spune în declaraţia citată.

„Obiectiv” este o publicaţie de educaţie civică şi electorală, care se editează în limbile rusă şi română. Apare din decembrie 2008 şi este distribuit ca supliment în 17 ziare locale şi regionale.

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu