O nouă clonă a comuniştilor menită să dezmembreze şi să creeze confuzie

20 Februarie 2009, 10:39

După ce pe parcursul celor 8 ani de guvernare comuniştii moldoveni au instituit fel de fel de organizaţii paralele, aşa cum ar fi “sindicate”, “uniuni” de jurnalişti şi de scriitori, iată că mai creează o clonă - Coaliţia “Controlul civic - Alegeri 2009″.

Se vede de la o poştă că lucrul acesta a fost făcut pentru a produce confuzie şi diminua rolul şi importanţa „Coaliţiei 2009”, instituită de societatea civilă pentru a crea condiţii ca  alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 să se desfăşoare într-un mod corect, transparent şi democratic.

Alexandr Barbov, cunoscut ca unul dintre jurnaliştii angajaţi cu trup şi suflet la curtea actualei guvernări, se declară liderul clonei numite Coaliţia “Controlul civic - Alegeri 2009″. Interesant este că numitul Barbov a spus senin presei că, de fapt, această „coaliţie” vrea să combată “rapoartele deficitare şi lacunare, efectuate de “Coaliţia - 2009″. Deci, Barbov şi stăpânii săi roşii nici nu ascund motivul care i-a făcut să creeze clona numită – adică să combată eventualele concluzii ale „Coaliţiei - 2009”, nefavorabile actualei guvernări.

Calculul strategului roşu Mark Tkaciuk e simplu – clona nou-creată, cu o denumire şi principii declarate asemănătoare cu cele ale „Coaliţiei-2009”, va da o lovitură grea monitorizării actualei campanii electorală de către societatea civilă. Mai ales, dacă ţinem cont de faptul că toată maşinăria propagandistică a PCRM acum este îndreptată nu numai spre defăimarea oponenţilor politici ci şi spre desfigurarea societăţii civile din Republica Moldova.

În acest context venim şi noi cu o propunere pentru strategii de la PCRM – să continuă crearea de clone mai activ, să nu fie aşa modeşti. Este timp destul până la 5 aprilie, aşa că le sugerăm să creeze, spre exemplu un nou Pro TV, o nouă formaţie „Lăutarii”, un nou AMN sau, de ce nu, un nou „glob pământesc al Moldovei”, vorba de duh a agrarienilor – acum susţinători declaraţi ai PCRM.

Mda, dorinţa de mărire şi de putere nu are margini în imaginaţia luceafărului politicii moldoveneşti – Mark Tkaciuk.

Victor Istrati,
HotNews.md

Comentarii (1 comentariu)

Petco
a comentat la 20 Februarie 2009, 19:28

Ma ingrijoreaza aparitia Coalitiei “Controlul civic-Alegeri 2009″,deoarece poate duce in eroare o mare parte a societatii mai ales ca lumea de la tara nici de “Coalitia 2009″ nu cunoaste prea multe.

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu