Elena Basescu: Astazi, in Republica Moldova, libertatea de exprimare este tot mai ingradita

20 Februarie 2009, 09:13

Elena Basescu, mezina Preşedintelui României, s-a alaturat demersului europarlamentarului roman Maria Petre de a initia o declaratie scrisa pentru prelungirea licentei de emisie a postului Pro TV la Chisinau.

“Consider ca nu putem ramane indiferenti la ce se intampla in imediata vecinatate a Uniunii Europene. Astazi, in Republica Moldova, libertatea de exprimare este tot mai ingradita. Faptul ca Pro TV Chisinau, dar si alte institutii media sunt supuse unor presiuni, reprezinta un atentat la dezvoltarea democratiei “, a declarat Elena Basescu, potrivit unui comunicat remis presei.

Elena Basescu, secretarul general al OT PD-L, stagiar la cabinetul europarlamentarului Iosif Matula (PD-L, PPE-DE), alaturi de sase studenti moldoveni, a realizat o ampla actiune de popularizare a Declaratiei nr. 13.

Astfel, a mers la usa fiecarui europarlamentar in parte lasand agatat pe clanta biroului cate un material de informare ce prezinta situatia mass-mediei din Republica Moldova, a impartit pliante si a strans o parte din semnaturile necesare trecerii acestei declaratii.

Cunoscand bine realitatea de la Chisinau, Elena a povestit despre felul in care tinerii moldoveni nu sunt lasati sa isi exprime liber opiniile, incalcare grava a drepturilor fundamentale.

“Imi doresc ca romanii din Republica Moldova sa aiba o viata mai buna alaturi de noi in Uniunea Europeana, iar pentru ca acest lucru sa fie posibil avem cu totii obligatia sa fim solidari cu mass-media de peste Prut”, spune Elena Băsescu.

Comentarii (1 comentariu)

Jora moldovanu
a comentat la 20 Februarie 2009, 18:44

Fatuca presedintelui n-are treburi la ea acasa? In tara lui Basescu e totul bine si alb?

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu