Dictionarul de care au nevoie tinerii si batranii ca sa se inteleaga

20 Februarie 2009, 09:02

O firma de consultanta din Marea Britanie a inceput sa lucreze la primul dictionar al tinerilor pentru intelegerea limbajului batranilor si al batranilor pentru cunoasterea termenilor nepotilor lor.

Pana in prezent, specialistii Home and Capital Advisers au reusit sa stranga peste 1000 de expresii si cuvinte, care nu sunt cunoscute nici celor tineri, dar nici batranilor, informeaza Daily Mail.

Dictionarul va fi online si va putea fi accesat din orice colt al lumii. Aici se explica tinerilor ca “o dusca” inseamna bautura, iar “huruit” se refera la zgomotul puternic.
La randul lor, batranii vor afla in sfarsit ca “brb” inseamna ca vor reveni indata, iar “lol” este de fapt o declaratie de amuzament.

Managerul firmei de consultanta, Nigel Hare-Scott, a spus ca dictionarul este foarte important atat pentru tineri cat si pentru batrani, care vor reusi in sfarsit sa se inteleaga fara greutate.

“Este vorba de o initiativa in dublu sens. Si cei batrani si cei tineri par sa nu se inteleaga uneori. Daca batranii ar putea sa comaseze cuvintele si expresiile ar vorbi pe limba tinerilor.

Iar daca adolescentii ar cunoaste cuvintele vechi si ei ar putea sa inteleaga mai usor ce spun bunicii”, crede Scott.

Comentarii (1 comentariu)

Jora moldovanu
a comentat la 20 Februarie 2009, 18:46

De ce nu are nimic de comentat Elena Basescu la acest capitol? Sau ea se intelege perfect cu batrinu-sau?

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu