Topul politicienilor betivani

19 Februarie 2009, 12:48

Alcoolul le aduce si oamenilor politici numai necazuri, o dovada in acest sens fiind demisia de onoare a ministrului japonez de Finante Shoichi Nakagava, despre care presa a scris ca a aparut in stare de ebrietate la o reuniune a G7.

Cotidianul The Times a intocmit un clasament al celor mai cunoscuti oameni politici de pe mapamond care au cazut sub influenta zeului Bachus.

Astfel, printre vedetele topului se numara ministrul de externe al Marii Britanii din anii ‘60 ai secolului trecut, George Brown, cunoscut pentru purtarea sa extravaganta sub influenta alcoolului, informeaza Agerpres.

Se pare ca la o receptie, in timpul unei vizite oficiale in Peru, el a invitat la dans o persoana imbracata in mov, iar aceasta l-a repezit.

Persoana i-a spus: “Va refuz, in primul rand pentru ca sunteti beat crita, in al doilea pentru ca muzica pe care o auziti nu este vals, ci imnul de stat al Peru, iar inal treilea - pentru ca nu sunt femeie, ci arhiepiscopul Limei!”

Totodata, fostul “tar” al Rusiei Boris Eltin abia daca putea sa se tina pe picioare dupa o “betie” cu vodca. Liderul rus a fost odata intr-atat de beat incat a iesit cu mare dificultate din avion in timpul unei vizite in Irlanda.

De asemenea, intr-o alta vizita, in Canada, s-a “usurat” langa aparatul de zbor, cu toate ca nu departe de el se afla o delegatie oficiala canadiana, iar cativa fotoreporteri rusi nu s-au abtinut sa-l imortalizeze. Alta data, s-a impiedicat pe o scena si a inceput sa dirijeze o orchestra militara.

In schimb, premierul britanic Winston Churchill se purta mai retinut in stare de ebrietate, cu toate ca ii placea sa bea. La sfarsitul vietii a remarcat cu satisfactie: “Eu am primit de la bautura mai multa placere decat ea de la mine!”

Si presedintele american Richard Nixon, desi dadea multa bataie de cap colaboratorilor sai. Brent Scowcroft, unul din consilierii sai, isi aminteste ca in plin razboi israeliano-arab, in 1973, Nixon, beat turta, s-a intrebat: “De ce nu i-am putea refuza?”

Comentarii (1 comentariu)

vasea
a comentat la 19 Februarie 2009, 14:43

cu eltin a fost asa.era o manifestatie oficiala in preajma zidului berlinulu cu ocazia plecarii ultimelor truppe sovietice.cherchelit dea binelea tarul cu zambetul caracteristic a smuls bagheta de la dirijorul orchestrei militare rusesti si a inceput a o agita in aer. desigur orchestra a inceput a o lua razna, iar dirijorul din spatele lui eltin se staruia disperat cu mana sa tina ritmul

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu