Turme de oameni primitivi locuiesc în sudul regiunii Kemerovo din Rusia

18 Februarie 2009, 09:47

Antropologii de la Universitatea din Kemerovo vor încerca să găsească oamenii primitivi, care, potrivit localnicilor, apar deseori în împrejurimile localităţilor umane. După descrierile martorilor, ei au înălţimea de 1,5-2 metri, blană brună şi se caţără pe copaci, anunţă Interfax.

Localnicii îi numesc « oameni întunecaţi ». Căutările vor începe în sudul regiunii, în raionul Taştagol. Acolo se află peştera Azas, în regiunea căreia vînătorii au observat fiinţele stranii. În acest sector, în Şoria Muntoasă (sector ai Munţilor Altai), nivelul zăpezii este de 3 metri, ceea ce crează dificultăţi cercetătorilor.

Cercetătorii credeau că este vorba despre o nouă legendă  Yetti, dar aceste fiinţe caudate din regiunea Kemerovo au fost văzute deja de 12 vînători, a comunicat şeful administraţiei raionului Taştagol Vladimir Makuta.

Savanţii presupun că ar putea fi nişte hominide, mamifere asemănătoare cu omul şi maimuţa, iar cel mai probabil habitat se presupune că ar fi peştera Azas, de cîţiva kilometri lungime, care se află la o distanţă de 450 km de Kemerovo, în taigaua muntoasă.

Anterior, savanţii au descoperit în satul Usti-Kabîrza, din regiune, aşezeminte de oameni din Epoca Bronzului şi Evul Mediu.

HotNews.md

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu