Gluma Zilei: PL-ul bate şi răpeşte alegătorii!

17 Februarie 2009, 18:53

Comisariatul de Poliţie Orhei acuză Partidul Liberal (PL) de maltratare, răpire de persoane şi îngrădirea accesului publicului la întrunirile cu caracter  electoral.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a fost sesizată că în data de 13 februarie reprezentanţii Partidului Liberal au îngrădit accesul unui grup de persoane la o întrunire electorală în statele Isacova şi Selişte din raionul Orhei.

Vicecomisarul raionului Orhei, Petru Bulgac, afirmă că în rezultatul altercaţiilor o persoană a fost maltratată, iar alta urcată cu forţa într-un autoturism de către membrii acestui partid şi dusă într-o direcţie necunoscută. Petru Bulgac mai spune că poliţia a stabilit persoanele vătămate şi s-au făcut demersurile necesare pentru adoptarea unei hotărâri conform legislaţiei în vigoare.Membrii CEC au avut o atitudine diferită faţă de acest caz şi au cerut poliţei să prezinte probe suplimentare pentru a lua o  decizie definitivă.

Nicolae Gârbu, membru CEC, este de părere că se urmăreşte sancţionarea unor partide şi apoi retragerea lor din cursa electorală.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a spus pentru DECA-press că declaraţiile poliţiei sunt mincinoase şi că cei care le emit vor trebui să răspundă pentru ele după alegerile parlamentare.

Luni, PL a acuzat că un grup de studenţi ai Academiei de Poliţie „Ştefan cel Mare” ar fi zădărnicit, vineri 13 februarie, desfăşurarea unor întâlniri cu alegării în satele Isacova şi Selişte din raionul Orhei. PL a anunţat că deţine probe video care demonstrează agresivitatea tinerilor şi vădita lor stare de ebrietate.

Comisia Electorală Centrală va reveni asupra acestui subiect în zilele următoare.

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu