Comisia Electorală Centrală face jocul comuniştilor?

16 Februarie 2009, 19:32

Partidul Democrat (PD) acuză Comisia Electorală Centrală (CEC) că refuză să pună în discuţie o contestaţie depusă la începutul săptămânii trecute privind implicarea Companiei publice „Teleradio Moldova” (TRM) în organizarea unui concert electoral al PCRM cu genericul „Votezi. Moldova teritoriul dragostei”.

Vicepreşedintele CEC Renata Lapti susţine că contestaţia PD a fost depusă la 13 februarie ora 13.10, şi abia în această dimineaţă i s-a dat curs spre examinare. „CEC are nevoie de dovezi suplimentare pentru a putea să se pronunţe pe marginea acestui subiect, iar cazul va fi discutat la expirarea termenului regulamentar de cinci zile”, a declarat Lapti pentru DECA-press.

Liderii PD au spus, luni, într-o conferinţă de presă, că vor contesta în instanţa implicarea TRM în campania electorală de partea unui concurent şi utilizarea banilor publici pentru aceste scopuri.

„Singurul lucru care contează în această situaţie este că s-a încălcat legislaţia electorală”, a declarat Oazu Nantoi, unul dintre fruntaşii PD.

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu