Nu vor fi constituite alte secţii de votare în străinătate decât cele de pe lângă misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale Republicii Moldova

16 Februarie 2009, 10:56

Comisia Electorală Centrală (CEC) recunoaşte că problema dreptului la vot a moldovenilor aflaţi peste hotare există, dar susţine că, în prezent, nu are posibilitate legală de a deschide secţii de votare în ţările în care Moldova nu are reprezentanţe diplomatice.

„CEC reiterează imposibilitatea legală de a constitui secţii de votare în străinătate, altele decât cele de pe lângă misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale Republicii Moldova”, se spune într-un comunicat oficial al CEC, care face trimitere la prevederile Codului Electoral.

Totodată, CEC afirmă că „este necesară introducerea unor prevederi legislative care ar stabili procedura constituirii secţiilor de votare în statele unde se află cetăţeni moldoveni cu drept de vot, dar în care nu sunt reprezentanţe oficiale ale Republicii Moldova”.

„Doar în acest caz CEC ar dispune de un mecanism legal de organizare a alegerilor în statele care nu au misiuni diplomatice sau oficii consulare ale Republicii Moldova. Totodată, CEC subliniază că modificarea legislaţiei electorale nu intră în competenţa sa”, se mai spune în documentul citat.

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu