Acordul privind micul trafic de frontieră pe ultima sută de metri

16 Februarie 2009, 10:05

Experţii români şi ucraineni au definitivat, în cadrul negocierilor care au avut loc la Bucureşti, aria de cuprindere a zonei de graniţă, aspectele tehnice cu privire la permisele de mic trafic, ce vor fi emise în baza Acordului privind micul trafic de frontieră, precum şi taxa ce va fi percepută pentru acestea, situată la un nivel simbolic, informează un comunicat al MAE de la Bucureşti.

În cadrul convorbirilor româno-ucrainene, care au avut loc săptămâna trecută, s-au înregistrat progrese semnificative în ceea ce priveşte definitivarea textului şi s-au găsit soluţii pentru majoritatea problemelor rămase în suspensie, de natură a oferi posibilităţi cât mai largi de contacte inter-umane pentru populaţia din zona frontierei comune, se arată în comunicat.

Negocierile vor continua în perioada următoare, astfel încât acordul să poată fi semnat cât mai curând posibil, precizează sursa citată. Dacă acordul este finalizat, românii şi ucraineni care locuiesc de o parte şi de alta a graniţei vor putea trece frontiera fără vize.

Potrivit Ministerului ucrainean de Externe, acordul cu România va permite unui număr de 1,5 milioane de ucraineni să treacă mai uşor graniţa.

România a transmis, în martie 2008, autorităţilor din Serbia, Republica Moldova şi Ucraina câte un proiect de acord-cadru privind micul trafic de frontieră.

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu