Congresul AMN

12 Decembrie 2009, 14:50

Alianţa „Moldova Noastră” face bilanţul activităţii de 4 ani. Liderul actual al AMN, Serafim Urecheanu, le-a vorbit membrilor formaţiunii despre succese, însă o mare parte a discursului său s-a concentrat pe problemele cu care se confruntă formaţiunea în prezent. Concluziile au fost trasate la lucrările celui de-al VIII congres al AMN de sâmbătă, 12 decembrie, transmite Info-Prim Neo.

În raportul de activitate al AMN pentru perioada anilor 2004-2009, Serafim Urecheanu, a făcut o incursiune în trecut, menţionând că la un congres din 2006, AMN se găsea abandonată de partenerii Blocului „Moldova Democrată”, nu era prezentă în structurile teritoriale şi era absentă în politica externă. Primele veşti bune au venit în 2007, în urma alegerilor locale, după ce mai mulţi membri ai formaţiunii au preluat cârma majorităţii raioanelor şi satelor.

Liderul AMN a menţionat că în alegerile din aprilie 2009 deputaţii AMN au dat dovadă de verticalitate şi au refuzat să ofere un vot PCRM, pentru a alege un preşedinte comunist „contra milioane de euro şi funcţii înalte”.

O altă realizare menţionată de Urecheanu a fost faptul că AMN a fost „un pol hotărâtor” în crearea coaliţiei majoritare Alianţa pentru Integrarea Europeană (AIE) imediat după alegerile anticipate din iulie 2009.

„Alegerile din aprilie şi iulie 2009 au fost o grea încercare pentru formaţiunea noastră, însă am păstrat vie şansa schimbării. A fost poate cea mai grea campanie din istoria AMN, pentru că nu am luptat doar cu comuniştii, dar şi cu alte formaţiuni politice”, a subliniat liderul AMN.

Referindu-se la rezultatul modest în urma campaniilor, 11 mandate după 5 aprilie şi 7 după 29 iulie, Serafim Urecheanu a spus că unul din motive a fost oferta de candidaţi, menţionând că nu toţi cei de pe listă au fost demni de titlul de deputat.

Pentru alegerile anticipate din 2010, AMN îşi propune selectarea mai riguroasă a candidaţilor, o conlucrare mai bună dintre organizaţia centrală şi cele teritoriale ale partidului.

O altă bătaie de cap au fost şi sondajele de opinie. „Nişte sondaje trucate, comandate de PCRM, iar în ultimul timp şi de alţi concurenţi ai AMN. Aceşti sociologi s-au încurcat în cifre, vorbesc despre scăderea şanselor AMN, în timp ce ratingul liderului AMN, Urechean, creşte”, a menţionat Serafim Urecheanu.

„În procesul de pregătire pentru alte alegeri va trebui să includem membri cu putere de convingere mare şi cu calităţi organizatorice. E nevoie să modernizăm structura partidului”, a conchis liderul AMN.

La congres urmează să fie ales preşedintele formaţiunii. Nu se ştie, la momentul difuzării ştirii, dacă AMN va fi condusă în continuare de către Serafim Urecheanu sau de către altcineva.

La congresul AMN au participat 439 de delegaţi, din 451 invitaţi. Au fost prezenţi şi oaspeţi din SUA, europarlamentari şi deputaţi din Parlamentul României.

Comentarii (3 comentarii)

vvvvv
a comentat la 12 Decembrie 2009, 15:26

NUMAI LIDERI CU CALITATI ORGANIZATORICE NU POT GARANTA ORGANISAREA EFICIENTA IN ORGANISATIE….ESTE UN ALT ASPECT IMPORTANT DE CARE NIMENI NU SE PRONUNTA…ANUME ACEST ASPECT V-A INDICA DACA LIDERI au capacitati organisatorice sau nu

vvvvv
a comentat la 12 Decembrie 2009, 15:28

si probleme organizatorice nu pot fi fixate numai prin congresuri…..))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

derek
a comentat la 12 Decembrie 2009, 19:21

urat…urat domnilor

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu