VIDEO: Cel mai vechi film de educatie sexuala

11 Februarie 2009, 15:51

In 1917, soldatii isi primeau educatia sexuala la cinema, unde erau sfatuiti sa se fereasca de femeile usoare din Londra. Era vremea primului documentar de educatie sexuala.

Povestea era simpla, cutremuratoare, avandu-l in centru pe Dick, un soldat pe cale de a ceda tentatiilor. Ingerul sau este, insa, un ofiter care ii vorbeste despre bolile venerice. Figuri desfigurate de acest tip de boli sunt aratate in continuarea filmului Whatever A Man Soweth, realizat in 1917, in Canada.

O alta inregistrare, din 1932, The Mystery of Marriage, realizeaza o paralela intre regnul vegetal sau animal si oameni. Scopul: aceeasi educatie sexuala. Doar ca tinerii trebuiau sa-si imagineze totul, pentru ca filmul nu-i ajuta prea mult sa descopere ceea ce ar fi vrut sa stie de fapt, conform Daily Mail. Asta, chiar daca se spunea ca documentarul ofera explicatii clare.

Filmele de educatie sexuala din anii ’70 insistau mai mult pe prevenirea sarcinilor nedorite, promovand anticonceptionalele. Pe femeie cadea intreaga vina in cazul in care aducea pe lume un bastard.

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu