PL şi PLDM au condamnat încercările liderului PPCD, Iurie Roşca ,de a intimida jurnaliştii de la PROTV Chişinău

01 Decembrie 2008, 14:59

Partidul Liberal şi Partidul Liberal Democrat din Moldova au condamnat astăzi atacurile liderului PPCD Iurie Roşca asupra jurnaliştilor de la PROTV Chişinău.

PLDM a remis presei un comunicat în care se spune că intensificarea atacurilor împotriva postului de televiziune PRO TV Chişinău, intimidarea şi ofensarea jurnaliştilor acestui post fac parte din scenariul coaliţiei roş-oranj de a anihila şi a reduce la tăcere presa liberă …

PLDM susţine că prin ameninţările la adresa reprezentanţilor mass-media, vicepreşedintele Parlamentului, Iuire Roşca, „a comis un delict grav,  a adus atingere demnităţii  jurnaliştilor, care se aflau în exerciţiul funcţiunii,  şi a prejudiciat enorm forul legislativ al Republicii Moldova”.

La rândul său, Partidul Liberal a calificat acţiunile lui Iurie Roşca drept „parte componentă a campaniei orchestrate de partidul comunist de guvernământ – PCRM - împotriva mass-mediei independente, neafiliate politic, precum şi împotriva instituţiei libertăţii presei în Republica Moldova.”

Amintim că la finalul dezbaterilor din cadrul „ThinkMoldova” de la ASEM, un proiect apolitic realizat de tineri cu atitudine civică, reporterul „PRO TV Chişinău” (Tatiana Ţurcanu) i-a solicitat lui Iurie Roşca explicaţii pe marginea unor declaraţii făcute. Cel din urmă însă a insultat jurnalista. „Duduie, daţi-mi voie să mă exprim româneşte: şterget-ţi mucii. Aţi trişat două luni de zile, evitând să răspundei în emisie directă cine stă în spatele celor peste 84% din acţiuni ale postului. (…) Domnişoară, caută-ţi de lcuru. Foarte repede nu o să mai ai unde să te prostituezi”, au fost etichetările lansate de Iurie Roşca la adresa jurnalistei.

HotNews.md

Surse:
www.comunicate.md şi Agenţia Monitor Media

Comentarii (1 comentariu)

ThinkMoldova » Dialog cu Iurie Rosca
a comentat la 02 Decembrie 2008, 18:51

[...] http://protv.md/stiri/politic/iurie-rosca-se-vede-in-parlament.html https://hotnews.md/?p=146 [...]

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu


insurance