Vlad Filat pentru Euronews: Rusia nu are nici un motiv să aplice în Moldova scenariul Osetiei de Sud

08 Octombrie 2009, 13:00

Premierul Vlad Filat a declarat in cadrul unui interviul acordat postului „Euronews” ca R. Moldova nu este atat presata de catre Rusia, cat dependenta economic de aceasta tara, transmite Agentia DECA-press.

„Intai de toate este vorba de securitatea energetica a tarii, deoarece Moldova depinde in totalitate de livrarile de gaz din Rusia. La fel, suntem dependenti de Rusia in privinta pietelor de desfacere a unor categorii de produse agro-alimentare”, a mentionat Filat.

Intrebat daca relatiile stranse dintre Moldova si Rusia nu ar fi o piedica pentru integrarea in Uniunea Europeana, premierul moldovean a spus ca aceasta dorinta poporului si nu a unui partid anume.

Filat a reafirmat ca Moldova doreste sa reintegreze Transnistria pe cale pasnica cu implicarea mai larga a Uniunii Europene si SUA. Intrebat daca nu ii este frica ca scenariul Osetiei de Sud sa fie aplicat de Rusia in Moldova, Vlad Filat a declarat ca nu vede motive pentru care Moscova ar reactiona in felul respectiv. Rusia a recunoscut statutul Moldovei prevazut in Constitutia tarii. Acest fapt ar insemna ca Moscova trebuie sa-si retraga trupele din Transnistria si sa nu mai sustina regimul separatist din regiunea de est a Moldovei, a mai spus Filat.

Comentarii (4 comentarii)

dok
a comentat la 08 Octombrie 2009, 13:13

Unde nu exista nici un motiv, Rusia le modeleaza singura, cum s-a intimplat in Georgia. Insasi “conflictul” Transnistrean este clocit si inventat de Rusia. Asa zisul “conflict” transnistrean a fost razboi cu armata a 14 Ruseasca si cu serviciile secrete ale Rusiei. Cine nu stie aceasta? De ce dar sa ne facem mai prosti decit suntem?

Gheorghe
a comentat la 08 Octombrie 2009, 13:52

reintroducem istoria romanilor si toate problemele dispar de la sine.
Unde-I capul, dl Filat?

vvvvv
a comentat la 08 Octombrie 2009, 14:56

CAPUL LUI FILAT E IN DREPTURILE FUNDAMENTALE EUROPENE ALE OMULUI…DESCHIDETI SI CITITI…STUDIATI PE DE ROST ZI SI NOAPTE….PINA N-O SAI STITI, OPERATI LA NIVELUL EUROPEAN APLICAREA ACESTOR NORME…..NU VEDETI EUROPA CA URECHI FARA OGLINDA

mumu
a comentat la 09 Octombrie 2009, 00:10

CONFLICTUL IN TRANSNISTRIA NU ESTE CLOCIT…NU INTELEGI PE OAMENII VOSTRI IN TARA PE CARE II AVETI..DE ACEIA AVETI PROBLEME SI CONFLICTE…FIND CA VOI NUMAI PRIN CONFLICTE STITI SA RESOLVATI PROBLEME..PENTRU ALT CEVA MINTE NU VA AJUNGE….DACA SPERIATI OAMENII CU NATIONALISMUL VOSTRU O SA AVETI CONFLICTE CU ETNII, CARE O SA SE APERE LA CURTE eUROPEANA…SI ATUNCEA PUTEI SA UITATI DE EUROPA….EUROPEI NEPROFESSIONISTI DE-AL DE VOI NU TREBUIESC

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu