Chavez face glume la TV: Cum stăm cu uraniul pentru Iran?

08 Octombrie 2009, 12:28

Oricat de ingrijoratoare este situatia armelor de distrugere in masa, ele sunt totusi subiectul unor glume mai mult sau mai putin amuzante.

In timpul unei sedinte a guvernului venezuelean care era transmisa la televizor, Hugo Chavez l-a intrebat pe ministrul Minelor si al Energiei cum sta cu transporturile de uraniu pentru bomba atomica a Iranului, informeaza The Guardian.

Gluma ironica a liderului venezuelean a fost facuta dupa ce presa internationala a scris despre o colaborare intre Iran si Venezuela, iar oficialii americani s-au declarat ingrijorati de relatiile dintre cele doua tari in domeniul nuclear.

Chavez si-a continuat gluma pe un ton mai serios spunand ca acum se va spune si despre Venezuela ca isi face o bomba atomica, scrie ziare.com.

Liderul de la Caracas a afirmat in repetate randuri ca toate tarile trebuie sa renunte la programele nucleare, dar a precizat ca tari precum Iranul sau Venezuela au dreptul suveran de a folosi energie nucleara in scopuri pasnice.

El a intrat astfel in clubul sefilor de stat care au facut glume despre armele de distrugere in masa. Cel mai cunoscut este probabil George W. Bush care a aratat la o intalnire cu jurnalistii mai multe fotografii cu el cautand ceva prin Biroul Oval. In acelasi timp, fostul presedinte comenta “Nu, nu sunt aici”, o referire evidenta la armele negasite in Irak.

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu