Statul şi guvernarea stimulează corupţia politică în R. Moldova

03 Februarie 2009, 14:27

Democraţii solicită ca televiziunea publică din Moldova să ofere spaţiu publicitar pe gratis concurenţilor electorali în actuala campanie electorală şi afirmă că „transferul de putere în ţară trebuie să se producă în urma unor alegeri libere şi corecte, iar monopolizarea de-a lungul anilor a timpilor de antenă de către actuala guvernare creează condiţii inegale pentru concurenţii electorali şi compromite această idee”.

Privarea opoziţiei de acces la mass-media publice denaturează sensurile unor alegeri libere şi democratice, se spune într-un comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova (PDM).

Încercarea conducerii televiziunii publice de a impune taxe sporite pentru amplasarea publicităţii electorale reprezintă o adevărată tentativă de jaf, afirmă PDM., precizând că „în condiţiile în care televiziunea publică este finanţată de la buget, din banii tuturor contribuabililor, partidele politice, care reprezintă cetăţenii şi sunt mandataţi de aceştia să le apere drepturile şi interesele, sunt în drept să beneficieze gratuit de timpi de antenă nu doar pe perioada campaniei electorale, dar şi în perioada dintre alegeri”.

Liderul PDM a propus ca Parlamentul să examineze, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre, prin care să recomande televiziunii publice să ofere gratis timpi de antenă sau cel puţin să stabilească un preţ rezonabil. Dumitru Diacov consideră că „altfel, ar însemna că statul, guvernarea, stimulează corupţia politică în R. Moldova” „Nu înţeleg de unde partidele politice pot să ia câte 2500 euro pe zi să-şi facă reclamă şi nu trebuie folosită această perioadă ca televiziunea să se îmbogăţească”, a mai spus Diacov.
HotNews.md

Comentarii (1 comentariu)

Dinu
a comentat la 05 Februarie 2009, 03:59

S-a ajuns sa se ceara da catre partide ca televiziunile sa le acorde si lor tim de emisie egal cu al comunistilor. Cand televiziunile prindefinitie nu ar trebui sa aiba dreptul sa favorizece vre-un partid.

Tara de nebuni!

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu