FLASH: M.Ghimpu: Eu am o singură funcţie - Preşedinte al Parlamentului

11 Septembrie 2009, 15:45

Mihai Ghimpu: Este important ca soluţionăm situaţia creată de comunişti. Ei, doamna Grecianîi care nu a avut timp să se prezinte în Parlament, au lăsat ţara fără Guvern. Era corect dacă veneau în Parlament şi Preşedintele, şi Prim-ministrul, ei…

În primul rînd trebuie să formăm Guvernul,  acest lucru este foarte important, pentru a scoate ţara din situaţia în care au adus-o comuniştii.

Azi am o întîlnire cu ministrul de externe, armatei, afecerilor interne… Să nu se creadă că în Moldova se poate de furat totul, cine ce vrea, trebuie să oprim asta!

Iar acum trebuie să aşteptăm decizia Curţii Constituţionale.

Comentarii (3 comentarii)

Nicolae
a comentat la 11 Septembrie 2009, 16:50

D/le Ghimpu. Presedintele Parlamentului exercita interimatul functiei de Presedinte al RM imediat ce aceasta a devenit vacanta, adica de la declaratia de demisie a lui Vladimir Voronin si acceptarea acesteia de catre legislativ. Nu mai este necesara constatarea vacantei si circumstantelor care justifica interimatul functiei.

Potrivit art.90 din Constitutie “vacanta functiei de Presedinte al RM intervine in caz de demisie”, şi “dacă fucnţia de Presedinte al RM devine vacanta. interimatul se asigura în oridne, de Presedintele Parlamantului sau de Primul Ministru”.

Curtea Constitutionala intervine doar in cazurile cind situatia de vacanta a functiei nu este clara. Dar in caz de demisie si in caz de deces totul este clar.

Mult noroc. Vati odihnit de ajuns. Acum lucrati si Duminica.

NATIO
a comentat la 11 Septembrie 2009, 16:56

INCREDIBILA RASTURNARE DE SITUATIE ,TREBUIE SA RECUNOASTEM …DUPA PRIMELE ALEGERI VORONIN SI COMUNISTII SAI SE SI PREGATEAU SA SE INSTALEZE CU PUTERE IN JILTURILE PUTERII …ACUM AU PIERDUT TOTUL .MARE INTORSATURA CU ADEVARAT …FARA BRAVUL NOSTRU TINERET ,BATUT ,CHINUIT,BATJOCORIT ,TORTURAT,UMILIT,UCIS SI VIOLAT ,ACUM CRIMINALII BOLSEVICO-FASCISTI ,ISI BEAU LINISTITI CAFELUTELE DIN PREZIDIUL PARLAMENTULUI . TINERETUL STUDIOS MERITA NOTA MAXIMA …AU SCHIMBAT DESTINUL TARII CU SANGELE LOR NEVINOVAT .

alex
a comentat la 11 Septembrie 2009, 20:24

Nicolae are dreptate!

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu