New Media Group califică atacul IT drept „tentativă de distrugere a portalului de ştiri UNIMEDIA în preajma campaniei electorale”

31 Ianuarie 2009, 17:16

New Media Group a dat detalii pe portalul UNIMEDIA, care e deja funcţional, cu privire la atacul IT asupra serverului companiei.

Aflăm dintr-un articol postat pe UNIMEDIA că în rezultatul atacului „IT puternic din partea unor persoane necunoscute, atât portalul de ştiri UNIMEDIA, cât şi comunitatea online LadyClub.md, portalul 2009.md şi toate blogurile politicienilor din reţeaua UNIMEDIA nu au funcţionat începând de vineri, 30 ianuarie (orele 17:15) şi până sâmbătă, 31 ianuarie (orele 14:25).”

În articol se spune că „administraţia companiei New Media Group califică acest incident ca fiind o infracţiune, prevăzută de art. 259 al Codului Penal al Republicii Moldova, săvârşită de către persoane necunoscute, care îşi doresc distrugerea portalului de ştiri UNIMEDIA în preajma campaniei electorale, pentru a lipsi publicul online din Republica Moldova de o sursă de informare operativă şi imparţială.”

În articol se mai precizează că, „pentru a evita asemenea situaţii pe viitor, NMG va instala în scurt timp un nou server, mult mai puternic şi care va oferi măsuri suplimentare de securitate”.
HotNews.md

Comentarii (3 comentarii)

caps lock
a comentat la 31 Ianuarie 2009, 17:42

asa si este, Unimedia este unicul site independent de stiri. Cine putea sa vrea sa distruga site.ul daca nu tot comunistii sau partidele din alianta.

Zina
a comentat la 31 Ianuarie 2009, 18:10

Super miscare de PR. Singuri si-au oprit serverele si striga ca i-au hackuit. Toata lumea vorbeste de ei si interesul fata de Unimedia creste. Genial!

Orice web administrator stie: Faci backup. Chiar daca te-au hackuit - restabilesti backup-ul si mergi inainte. Nimeni nu poate distruge UNIMEDIA sau oricare alt site inainte de alegeri. Cel putin tehnic…

Doar daca ii cumpara si ii inchide sau daca ii omoara fizic pe cei din spate.

E de ris….

a comentat la 02 Februarie 2009, 10:25

[...] New Media Group califică atacul IT drept „tentativă de distrugere a portalului de ştiri UNIMEDI… [...]

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu