În memoriam Grigore Vieru- de Ziua Limbii Române, la Salonul Internaţional de Carte

29 August 2009, 16:22

Familia regretatului poet Grigore Vieru, prietenii, scritori, dar şi toţi iubitorii creaţiei maestrului îi vor putea aduce un omagiu de Ziua Limbii Române, la cea de a XVIII- ea ediţie a Salonului Internaţional de Carte organizată anual de Biblioteca Naţională, relatează Info-Prim Neo. 

Salonul Internaţional de Carte se va desfăşura în cadrul Bibliotecii Naţionale, în perioada 31 august-3 septembrie.Salonul va debuta cu inaugurarea expoziţiei-eveniment „Taina care mă apăr㔺i Dezvelirea bustului lui Grigore Vieru a sculptorului Ion Bolocan.

Tot în cadrul salonului vor fi lansate 5 cărţi a poetului, editate în românia. În total, la salon vor fi expuse peste 2 mii de cărţi, apărute la 200 de edituri din 14 ţări, printre care românia, italia, franţa, rusia, ucraina, sua, germania etc.

Şeful Serviciului Programe Culturale a Bibliotecii Naţionale, Raisa Melnic a declarat pentru Info-Prim Neo, că pe lângă lansările de carte vor fi organizat expoziţii de picturi şi fotografii, saloane muzicale. Potrivit Raisei Melnic, în cadrul zilelor desfăşurării Salonului, va fi prezentat şi un film biografic despre Grigore Vieru, realizat de criticul Alex Ştefănescu.

Potrivit lui Melnic, de obicei, Salonul de Carte organizat anual de Biblioteca Naţională este vizitat de circa 10 mii de persoane, însă în acest an se aşteaptă ca numărul vizitatorilor să crească substanţial, datorită personalităţii marcante a poetului Vieru, căruia îi este dedicată această ediţie.Astefel, sunt aşteptaţi cunoscuţi oameni de artă, cântăreţi, scriitori şi poeţi.

De asemenea, la Salon vor fi prezenţi reprezentanţi ai Bibliotecii Naţionale din Bucureşti. Scriitorii români Valeriu Stancu şi Cătălin Bordeianu nu au putut da curs invitaţiei deoarece le-a fost tergiversată acordarea vizei.

Comentarii (1 comentariu)

Buburuza
a comentat la 31 August 2009, 05:42

Sory ..

http://www.youtube.com/watch?v=3Xbe6sq9FVU

:) Sper sa merite linkul! Limba Romana!

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu