Berlusconi se judecă cu toată presa europeană

29 August 2009, 09:46

Premierul italian Silvio Berlusconi a inceput razboiul cu prea italiana si internationala, acuzandu-i pe ziaristi de calomnie si cerandu-le despagubiri de milioane de euro. Prima publicatie vizata este cotidianul italian La Repubblica, caruia Berlusconi ii cere daune de un milion de euro.

Niccolo Ghedini, avocatul premierului italian, a declarat, vineri, ca a demarat actiuni in instanta impotriva mai multor publicatii italiene, in timp ce colegii sai de peste hotare actioneaza in instanta ziare din Franta si Spania, transmite Reuters.

De asemenea, Ghedini a precizat ca si publicatiile din Marea Britanie vor fi actionate in justitie, insa a precizat ca avocatii inca mai studiaza legislatia britanica pentru a gasi cel mai bun unghi de abordare.

Pe plan local, primul vizat a fost cotidianul La Repubblica, publicatie ce i-a dedicat lui Berlusconi o rubrica zilnica considerata de premierul italian “defaimatoare”, scrie ziare.com.

“Pentru prima data in istoria presei italiene, intrebarile puse de un ziar ajung in fata unui tribunal civil”, scrie La Repubblica, in deschiderea articolului de vineri in care anunta ca premierul italian a dat in judecata grupul L’Espresso, proprietarul ziarului, caruia ii cere daune de 10 milioane de euro.

Printre “tintele” internationale ale lui Berlusconi se numara publicatia franceza Nouvel Observateur, pentru un articol despre viata premierului, titrat “Sex, putere si minciuni”, precum si publicatia spaniola El Pais, pentru publicarea fotografiilor realizate la vila lui Berlusconi din Sardinia, in care acesta apare dezbracat.

Comentarii (2 comentarii)

barasab
a comentat la 29 August 2009, 18:19

Berlusconi este un mosneag cu dereglari psihice exact ca si Voronin

RH
a comentat la 30 August 2009, 17:28

..si foarte liberal :-)

Comenteaza

Nume *

Mail *

Web


Comentariu