Top 5 alimente pentru frumusete
19 August 2009, 12:45Alimentatia joaca rolul cel mai important in pastrarea sanatatii si a frumusetii corporale. Totusi, exista cateva alimente care au cel mai important aport in mentinerea unui trup frumos si armonios.
Pentru medicina naturista si industria cosmentica, grauntele de grau sunt recomandate pentru efectele sale tonifiante si dezinfectante. Decoctul din graunte de grau este un bun emolient. Consumat cu putina miere, devine remediul perfect impotriva racelilor, informeaza howstuffworks.com.
Tarata de grau este recomandata pentru detoxifierea organismului. Se prepara un ceai de maces, care se adauga peste tarata de grau. Se lasa la decantat doua ore, dupa care se bea amestecul in loc de apa. Toxinele vor fi eliminate rapid.
Taratele de grau sunt folosite si pentru tratarea tenului cu probleme. Combinate cu putina apa, obtinem o crema abraziva, care curata in profunzime pielea deteriorata si combate eficient acneea.
Nucile sunt bogate in vitamina E si sunt o sursa a tineretii. Pielea imbatranita si ridurile sunt combatute eficient prin dieta cu nuci, ideala pentru tenul uscat si deteriorat.
Legumele rosii si verzi intretin frumusetea prin aportul de vitamine. Morcovii, salata, spanacul, rosiile sau castravetii contin vitaminele A, C, E, care redau pielii elasticitatea si aspectul natural, sanatos.
Nu numai ca sunt baza unei alimentatii sanatoase dar sunt folosite drept masti naturale de protectie impotriva pielii deteriorate.
Citricele au cel mai rapid efect asupra frumusetii. Portocalele si in special lamaia sunt binecunoscute pentru efectele lor benefice asupra sanatatii si frumusetii.
Lamaia intra in componenta mastilor faciale, de par si de corp, iar grefele si portocalele sunt remediul perfect pentru tenul uscat si ridurile inestetice.
Fructele de mare sunt bogate in zinc si sunt ideale pentru tratarea tenului acneic si indepartarea excesului de sebum. Dieta cu fructe de mare stimuleaza producerea de celule noi, sanatoase, principala sursa a frumusetii tale.
Cind citesc articolele despre mancarea sanatoasa ma intreb ce nu stiam noi, de fapt? Tot ce manaca traditional romanii sunt mancaruri sanatoase si bune. Nu vreau sa exagerez - tot ce mancau est-europenii inainte de invazia junk-food-ului a fost sanatos si bun.
Mamaliga, branza, nucile, semintele de floarea soarelui, strugurii, salatele noastre cu rosii, fasolea, borsul, ciupercile, patlagelele vinete, gogosarii… Si vinul rosu e bun pentru sanatate in cantitati nu foarte mari.
Daca stau sa ma gandesc poate numai slanina si jumarile cele care se topesc in grasime nu-s chiar sanatoase ca au mult colesterol.
Dar ce mi-ar place acum, in tara lui McDonalds, o mamaliga cu branza si jumari…