AIE: Vom organiza un referendum pentru modificarea Constituţiei

Modificarea Constituţiei! Aceasta îşi propune Alianţa pentru Integrarea Europeană în perioada următoare, pentru a găsi o soluţie de evitare a blocajului la alegerea şefului statului. Poziţia a fost expusă de către liderii AIE în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la Pro TV Chişinău, relatează UNIMEDIA.


09 Noiembrie 2009 | 3 comentarii

Hacker australian de 21 de ani, creatorul primului virus pentru iPhone

Ashley Towns, un australian de 21 de ani, a creat primul virus pentru iPhone, care modifică wallpaper-ul utilizatorilor, potrivit Daily Mail, preluat de ştiriROL.ro.

Tânărul hacker susţine că a răspândit virusul pentru a trage un semnal de alarmă în privinţa securităţii iPhone-urilor. “Virusul profită de ignoranţa oamenilor în a-şi schimba parola şi, din acest punct de vedere, iPhone-ul este foarte vulnerabil”, susţine Ashley, care a găsit o metodă de a pătrunde în sistemul utilizatorilor care nu îşi parolează gadget-urile. “Virusul în sine nu este malefic, nu le face oamenilor nici un rău, ci este menit să îi distreze şi să le deschidă ochii”, potrivit hackerului.


09 Noiembrie 2009 | 1 comentariu

Dacia, premiata in clasamentul celor mai mari companii romanesti

Automobile Dacia s-a clasat în topul primelor cinci companii româneşti cu cea mai mare cifră de afaceri cumulată în perioada 2000-2008, conform clasamentului “Top 100 companii româneşti 2009″, realizat de Finmedia.

Finmedia a organizat joi, 5 noiembrie, a IX-a ediţie a Galei “Top 100 companii româneşti 2009″, pentru a marca evoluţia celor mai profitabile societăţi în ultimii 8 ani. Automobile Dacia s-a clasat pe locul al treilea în anul 2008, cu o cifră de afaceri de 2 073 milioane euro, menţinându-se în clasamentul primelor 5 companii de-a lungul ultimilor 8 ani. Locurile 1 şi 2 au fost ocupate de Petrom şi Rompetrol Rafinare.


12% dintre germani vor înapoi Zidul Berlinului

La 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului, 12% dintre germani si-ar dori refacerea barierei ce a despartit timp de 28 de ani estul comunist de vestul democratic.

In timp ce intreaga Germanie sarbatoreste 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului, primul pas catre reunificarea tarii, rezultatele unui studiu recent arata ca un numar surprinzator de mare de germani ar fi de acord cu reconstruirea fortificatiilor ce au despartit Berlinul pentru aproape trei decenii, transmite agentia bulgara de stiri Novinite.


09 Noiembrie 2009 | 1 comentariu

Gordon Brown, criticat pentru greşelile dintr-o scrisoare de condoleanţe

Jacqui Janes, o britanica al carei fiu a cazut la datorie, pe frontul din Afganistan, i-a reprosat premierului britanic Gordon Brown ca nu ii pasa ca fiul i-a fost ucis, din moment ce nici numele nu s-a obosit sa i-l scrie corect in scrisoarea de condoleante pe care i-a trimis-o.

Femeia s-a plans ca memoria baiatul ei de 20 de ani, Jamie Janes, ucis intr-o explozie la 5 octombrie, a fost intinata de insusi prim-ministrul tarii, care i-a scris gresit numele. In aceeasi scrisoare redactata de mana premierului se mai gasesc o gramada de greseli, de la repetitii, greseli de scriere si chiar de gramatica, relateaza Daily Mail.


09 Noiembrie 2009 | 2 comentarii

Chavez cere armatei să se pregăteasca de război cu Columbia

Presedintele Venezuelei Hugo Chavez cere armatei sa fie pregatita pentru un eventual razboi cu Columbia.

Chavez a declarat ca cea mai buna metoda de a evita un razboi este sa se pregateasca pentru o astfel de situatie, informeaza BBC.


09 Noiembrie 2009 | 1 comentariu

A murit inventatorul bombei atomice sovietice

Fizicianul Vitaly Ginzburg, unul dintre realizatorii bombei atomice sovietice, laureat al Premiului Nobel, a murit, la vârsta de 93 de ani, relatează presa străină, citată de ştiriROL.ro.

Vitaly Ginzburg s-a născut în Moscova, în anul 1916. A absolvit Universitatea de Stat din Moscova şi a urmat studiile de doctorat în Fizică şi a fost, de-a lungul vieţii, laureat la numeroase premii premii prestigioase, culminând cu Premiul Nobel.


09 Noiembrie 2009 | 1 comentariu

Deputaţii comunişti nu vor participa la alegerea şefului statului

Fracţiunea PCRM nu va participa la alegerea şefului statului, preconizată pentru marţi, 10 noiembrie. O decizia în acest sens a fost luată unanim la şedinţa Comitetului Central (CC) al PCRM, luni, 9 noiembrie. În acelaşi timp, deputaţii comunişti spun că mai importante sunt zilele de după 10 noiembrie, transmite Info-Prim Neo.


09 Noiembrie 2009 | 6 comentarii

13 sectii de votare pentru alegerea presedintelui Romaniei

Romania va deschide 13 sectii de votare in Republica Moldova pentru alegerile prezidentiale din 22 noiembrie. Spre deosebire de alte scrutine, acum vor putea vota toti cetatenii romani, si nu doar cei cu viza de resedinta in Moldova. Autoritatile romane spera ca astfel, la urne se va prezenta un numar mai mare de cetateni, informeaza Pro TV Chisinau.


Postul TV pro-comunist „NIT” va ataca în instanţă decizia CCA

Postul TV pro-comunist „NIT” a declarat, luni, că va ataca în instanţă decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), potrivit căreia a fost amendat cu 5400 de lei pentru lipsă de echidistantă şi pluralism de opinii în buletinele de ştiri, transmite Agenţia Monitor Media.

Declaraţia se conţine într-o adresare a respectivului post TV unor misiuni diplomatice occidentale.

TV „NIT” consideră că CCA aplică dublele standarde şi adoptă decizii tendenţioase în raport cu radiodifuzorii locali. În cazul unor altor radiodifuzori, CCA a amânat adoptarea unor decizii de penalizare, susţine „NIT”.


09 Noiembrie 2009 | 11 comentarii