O bucata dintr-un avion a cazut in fata unei case din Long Island, New York

O bucata desprinsa dintr-un avion a cazut pe peluza unei case din Long Island, in apropiere de New York, relateaza HotNews, cu referinta la AP. Autoritatile incearca sa determine ce anume s-a intamplat.

Locuitorii imobilului au chemat politia joi seara, spunand ca in fata casei din Roosevelt se afla un obiect ciudat.


Guvernul nu va admite creşterea preţurilor la medicamente

Premierul a cerut, în cadrul şedinţei Comisiei extraordinare antiepidemice republicane să se efectueze un control strict asupra activităţii farmaciilor pentru a nu admite majorarea nejustificată a preţurilor la medicamente. „Sunt anumite limite ale adaosului comercial care poate fi aplicat. Nu trebuie să admitem ca cineva să facă bani ca urmare a situaţiei create”, a menţionat Vlad Filat, transmite JURNAL.

Până sâmbătă la prima oră, medicii urmează să ajungă în toate punctele de trecere a frontierei.


06 Noiembrie 2009 | 2 comentarii

România rămâne un debuşeu al R. Moldova

În 9 luni ale anului 2009, R. Moldova a exportat în România mărfuri în valoare de 178,8 mil. dolari SUA, sau cu 31% mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut, informează Agenţia Interlic, citată de JURNAL.

Ca destinaţie a exporturilor moldoveneşti, România s-a plasat pe locul doi, cu o pondere de 19,9% din total exporturi, cedându-i Rusiei locul întâi, care deţine 21% din exporturi.


12 deputaţi comunişti împărtăşesc viziunile lui Ţurcan

Astăzi, 6 noiembrie, la 24.00,  expiră termenul de înaintare a candidaţilor la funcţia de preşedinte al R. Moldova. Până la această oră, singurul candidat la postul de şef al statului este liderul Partidului Democrat, Marian Lupu. Dacă la 10 noiembrie Lupu nu va acumula în Parlament cel puţin 61 de voturi, vor fi stabilite alegeri repetate, la expirarea termenului de 30 de zile, comunică Ziarul de Gardă.


06 Noiembrie 2009 | 4 comentarii

Sfaturi pentru evitarea îmbolnăvirii cu gripă porcină

Singurele porţi de intrare ale viruşilor sunt nările şi gura / gâtul. Într-o epidemie globala de aceasta natură, este aproape imposibil să nu intrăm în contact cu virusul H1N1 în ciuda tuturor precauţiilor.

Contactul cu virusul H1N1 nu este o problemă atât de mare pe cât este proliferarea.


PUBLIKA, un nou post TV in R. Moldova

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a acordat, vineri, licenta de emisie unui nou post de televiziune. Acesta se numeste „TV Publika” si promite sa devina una din televiziunile de top in R. Moldova, transmite Agentia Monitor Media, preluata de Agentia DECA-press.

Potrivit membrului CCA, Ludmila Vasilache, noul post va difuza prin satelit, iar semnalul va putea fi preluat de operatorii TV prin cablu. „Noul post TV promite ca va pune pe post 24 din 24 de ore numai programe autohtone si va avea o grila de emisie bogata in jurnale de stiri si talk-show-uri”, a spus Vasilache.


06 Noiembrie 2009 | 5 comentarii

Gripa pandemică a ajuns şi la Bălţi

Primul caz confirmat de gripă pandemică a fost înregistrat la Bălţi, a doua localitate ca importanţă din Moldova, şi alte şase cu suspecţie de infecţie cu virusul gripal A(H1N1), transmite Agenţia DECA-press.

În cazul confirmat este vorba de o femeie  sosită din Italia. În prezent, femeia se află sub supravegherea medicilor, starea sănătăţii acesteia fiind medie.


Sondajele exclud o eventuală revanşă a comuniştilor

Mai multe surprize scoate în evidenţă un sondaj realizat în Republica Moldova după victoria partidelor necomuniste în alegerile parlamentare anticipate. Candidatul coaliţiei liberal-democrate la Preşedinţie, Marian Lupu, l-a depăşit în topul popularităţii pe fostul său şef de partid, comunistul Vladimir Voronin. Sondajul mai arată că în cele trei luni cât s-a aflat în opoziţie, popularitatea Partidului Comuniştilor a scăzut.

Numărul susţinătorilor Partidului Comuniştilor din Republica Moldova scade, dar relativ încet. Potrivit datelor sondajului, dacă duminică ar fi organizate alegeri parlamentare anticipate, configuraţia forţelor politice în Parlament ar rămâne aproape neschimbată.


06 Noiembrie 2009 | 4 comentarii

Chestiunea transnistreană: o rezolvare doar pe durată lungă

Interviu cu expertul Radu Vrabie (APE) difuzat de Radio Europa Liberă

Astăzi, la Viena, s-au reluat discuţiile dintre Chişinău şi Tiraspol în problema transnistreană. Pe teren neutru, acestea vor decurge în formatul internaţional 5+2 dedicat negocierilor, la care vor participa reprezentanţii mediatorilor - OSCE, Rusia şi Ucraina, şi, pe post de observatori, reprezentanţii Uniunii Europene şi ai Statelor Unite. Consultările sunt organizate de actuala preşedinţie elenă a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.
Asemenea reuniuni, în format complet, nu au mai avut loc de aproape 4 ani de zile, după ce în februarie 2006 Tiraspolul s-a retras de la negocieri, în dezacord cu noul regim vamal pe care autorităţile de la Chişinău şi Kiev l-au introdus pentru mărfurile din Transnistria. Despre perspectiva reglementării transnistrene citiţi un interviu cu expertul Radu Vrabie, director de programe la Asociaţia pentru Politica Externă.


06 Noiembrie 2009 | 1 comentariu

Ucraina doreste sa se alieze cu Belarus impotriva Rusiei

Ieri, 5 noiembrie, presedintele belorus Aleksandr Lukasenko a efectuat o vizita oficiala la Kiev. In urma discutiilor purtate cu presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, s-a rezolvat problema datoriei ucrainene catre Belarus. In plus, Ucraina a cazut de acord in privinta livrarii vecinilor energie electrica la pret redus. In schimb, Kievul intentioneaza sa faca din Minsk aliatul sau in opozitia sa fata de Moscova.

„Novyie izvestia” informeaza ca intalnirea a fost planuita de catre cei doi sefi de stat la summit-ul CSI de la Chisinau, cand Iuscenko a declarat ca „relatiile dintre cele doua tari sunt de buna vecinatate si signifiante”, desi in conditiile crizei actuale „este nevoie de ameliorari si dezvoltari serioase”.


06 Noiembrie 2009 | 1 comentariu