Ion Druţă este primul cavaler al Ordinului „Bogdan Întemeietorul”

Scriitorul Ion Druţă a devenit primul cavaler al Ordinului „Bogdan Întemeietorul” în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la renaşterea naţională, pentru merite în dezvoltarea relaţiilor culturale cu ţările străine şi activitate prodigioasă în vederea sporirii prestigiului Moldovei pe plan internaţional. 


08 Septembrie 2009 | 6 comentarii

FLASH: Decizia Curţii Constituţionale: Mihai Ghimpu este Preşedintele Parlamentului

Pentru a declara hotărîrile Parlamentului neconstituţionale au votat 3 judecători, contra 3 membri a Curţii.

Din cauza prezumţiei constituţionalităţii, Hotărîrile din 28 august sunt declarate constituţionale.

Procesul privind controlul constituţinalităţii este sistat.


08 Septembrie 2009 | 8 comentarii

FLASH: Judecătorii anunţă decizia

Acum judecătorii anunţă decizia.


FLASH: Se aşteaptă decizia Curţii

Toţi participanţii la această şedinţă se află acum în sală. Sun prezenţi reprezentanţii partidelor parlamentare din AIE şi a Comuniştilor.

În cîteva minute vor apăea judecătorii şi vor anunţa decizia.


FLASH: Raportul de voturi în Curtea Constituţională 2:4, pentru comunişti

Potrivit unor surse neoficiale, la această oră, raportul de voturi este de 2 la 4. ”Astfel, doi judecători, Victor Pușcaș și Valeria Șterbeț sunt pentru respingerea contestației PCRM și declararea drept constituțională a deciziei de alegere a lui Ghimpu în funcția de speaker”, a spus sursa. 


08 Septembrie 2009 | 3 comentarii

Constantin Tănase: Onoarea Curţii, butoiul de pulbere şi Dumitru Pulbere

R. Moldova se află în aceste zile pe un butoi de pulbere şi acest butoi poate fi dezactivat de Dumitru Pulbere, preşedintele Curţii Constituţionale. Specialişti notorii în dreptul constituţional au demonstrat cu argumente imbatabile că reuniunile AIE sunt perfect legale şi comuniştii sunt obligaţi să se împace cu realitatea că au pierdut alegerile. Comuniştii, însă, nu sunt dispuşi să cedeze.


Susarenco: Deciziile CC sunt acceptate aşa cum creştinii acceptă Biblia

Gheorghe Susarenco: Pentru a lua o decizie corectă, CC nu trenbuie să uite de menirea sa, de apărare a Constituției. Hotărârea de azi a Curții va da un semnal clar cetățenilor, că R.Moldova este gata să devină un stat de drept. ”Deciziile CC sunt acceptate, așa cum creștinii acceptă Biblia”, a mai spus Susarenco.


FLASH: Dezbaterile în Curtea Constituţională au luat sfîrşit

Dezbaterile în Curtea Constituţională au luat sfîrşit. Judecătorii Curţii s-au retras pentru a lua o hotărîre.


08 Septembrie 2009 | 2 comentarii

Voronin declară reducerea tarifelor la gaz, înainte de şedinţa ANRE

Tarifele interne la gazele naturale ar putea fi reduse cu 10%, din luna septembrie, s-a anunţat la o şedinţă convocată de preşedintele Vladimir Voronin, cu o zi înainte ca Agenţia Naţională pentru Reglementări în Energetică (ANRE) să examineze în reuniune publică problema tarifelor, scrie Business Expres.


12 cazuri de H1N1 în Moldova

În republică s-a confirmat cel de-al doisprezecelea caz de infectie gripala A(H1N1), i s-a comunicat marţi agenţiei Novosti-Moldova la Ministerul Sănătăţii al RM.