O doză de vaccin contra gripei porcine va costa între 2,5 şi 20 dolari

Pretul unei doze de vaccin impotriva gripei porcine va fi cuprins intre 2,5 si 20 de dolari, in functie de starea financiara a tarilor care il vor achizitiona, potrivit unui responsabil al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), informează NewsIn.

“Tarile cu un nivel ridicat al veniturilor vor putea plati intre 10 si 20 de dolari pentru o doza, tarile cu venit mediu, jumatate din aceasta suma, iar tarile cele mai sarace, doar un sfert”, a declarat dr. Marie-Paule Kieny, specialist in vaccinuri al OMS, informeaza AFP.


02 Septembrie 2009 | 1 comentariu

Cum salvăm planeta? Simulăm erupţii vulcanice!

Cele mai luminate creiere din Marea Britanie au semnat o serie de propuneri controversate cu privire la modalitatile cele mai bune de a salva planeta, daca eforturile de limitare a emisiilor de gaze poluante nu dau rezultatele scontate.

Aceste propuneri implica geo-inigineria, adica manipularea climei globale prin intermediul unor noi tehnologii, la scara masiva, scrie ziare.com


02 Septembrie 2009 | 3 comentarii

Timpul: Republica Moldova este în prag de faliment

Peste câteva săptămâni, guvernul Greceanâi, aflat „în demisie”, va fi în incapacitatea de a achita salariile bugetarilor, iar economia moldovenească se poate prăbuşi din cauză că executivul comunist s-a împrumutat exclusiv de la băncile comerciale de pe piaţa internă, au constatat azi deputaţii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) în şedinţa plenară a parlamentului. Cei 48 de deputaţi comunişti nu au dorit să discute despre criză pentru că erau la şedinţa activului de partid care trebuia să-i ajute la constituirea fracţiunii.


02 Septembrie 2009 | 1 comentariu

Comuniştii din Parlament vor fi conduşi de Postoico

PCRM a anunţat constituirea fracţiunii parlamentare după o şedinţă plenară a partidului, la care au participat şi lideri comunişti din raioane. Fracţiunea PCRM va avea 48 de deputaţi comunişti şi va fi condusă de ex-vice-preşedintele parlamentului Maria Postoico. O decizie în acest sens a fost luată în după-amiaza zilei, la o şedinţă ţinută după plenara PCRM, procesul verbal de constituire a fracţiunii urmând a fi depus mîine la secretariatul Parlamentului.

Deputatul comunist, Mark Tkaciuc a declarat după plenara PCRM că formaţiunea a analizat evoluţiile de ultimă oră de pe scena politică şi că a hotărât să acţioneze în direcţia stabilităţii politice şi economice a RM: „A fost revăzută activitatea partidului privind continuarea găsirii unor soluţii pentru formarea unei coaliţii largi, care să se bazeze pe principii de stabilitate politică, pentru crearea unei noi majorităţi care să activeze în interesul cetăţenilor RM.”


02 Septembrie 2009 | 2 comentarii

Ce înseamnă să primeşti în dar de la Voronin ceasuri elveţiene şi medalii

Curtea Constituţională (CC) a admis cererea PCRM, prin care partidul contestă legalitatea şedinţei Parlamentului din 28 august, şi o va examina într-o şedinţă în plen marţi, 8 septembrie.

Decizia a fost luată după şedinţa ordinară a CC de miercuri, 2 septembrie, la care judecătorii au hotărât că sesizarea PCRM ţine de competenţa Curţii, a comunicat pentru Info-Prim Neo Maia Bănărescu, şefa secretariatului CC.


02 Septembrie 2009 | 7 comentarii

Traian Băsescu vrea să fie creată rapid o agentie pentru acordarea cetateniei române solicitanţilor din Republica Moldova

Presedintele Traian Basescu a anuntat miercuri ca ar vrea sa creeze rapid o agentie pentru acordarea cetateniei pentru persoanele din Republica Moldova. “Pentru ca a venit vorba de Republica Moldova, nu vreau intr-un moment in care se vorbeste de reducerea agentiilor, sa vin cu o propunere impotriva sensului pe care Guvernul il da reformarii statului, dar exprim punctul de vedere in fata dumneavoastra ca ar trebui sa cream rapid o agentie pentru acordarea cetateniei.


02 Septembrie 2009 | 1 comentariu

Ziarul “Timpul” şi guvernarea comunistă: fraţi gemeni

La 14 septembrie se împlinesc exact 8 ani de când a apărut primul număr al ziarului “Timpul”. Daca facem puţină aritmetică vedem că “Timpul” s-a lansat imediat ce a fost instaurată guvernarea comunistă, adică în septembrie 2001. Deci, opt ani de guvernare comunistă coincid exact cu cei 8 ani de existenţă a “Timpul”-ui. Vestea bună e că guvernările vin şi se duc, asa cum se duce şi guvernarea comunistă,  dar “Timpul” … rămâne!


02 Septembrie 2009 | 2 comentarii

Vadim Mişin confirmă informaţia privind demisia lui Voronin

Preşedintele Republicii Moldova în exerciţiu, Vladimir Voronin, va anunţa curând despre trecerea sa în Parlament. Anunţul va fi făcut, cel mai probabil, săptămâna viitoare, a declarat pentru agenţia pro-comunistă Omega, deputatul comunist, Vadim Mişin.


02 Septembrie 2009 | 4 comentarii

FLASH: Voronin a confirmat că şi-a dat demisia!

„Eu, ca preşedinte al Partidului Comuniştilor, nu am de gînd în această oră critică pentru Patrie şi pentru partidul nostru să rămîn în situaţia dubioasă de Preşedinte interimar”, - a declarat miercuri Voronin după ce şedinţa activului republican al PCRM a luat sfîrşit.


02 Septembrie 2009 | 2 comentarii

„Activul” PCRM: Majoritatea din Parlamentul ţării nou-ales constituie un atac grosolan al unei reacţii politice extremiste

Astăzi, în timp ce Parlamentul ales pe 29 iulie se întrunea în a doua şedinţă, Partidul Comuniştilor a adunat din toată ţara primari, consilieri raionali şi municipali şi alţi funcţionari, membri PCRM. „Activul” comunist s-a adunat la Palatul Feroviarilor. 


02 Septembrie 2009 | 3 comentarii