Todercan conduce acum cu Republica Moldova

Compania Teleradio-Moldova a refuzat sa ofere timp de antena majoritatii parlamentare, chiar daca exista o decizie a Legislativului in acest sens.

Deputati de la PLDM, PL, PD si AMN urmau sa beneficieze astazi de o ora de dezbateri, in care sa vorbeasca despre deciziile adoptate in cadrul primei sedinte a Parlamentului, ales pe 29 iulie.

Conducerea Teleradio-Moldova a refuzat sa ofere spatiu de emisie, motivand ca “nu poate fi modificata grila”, transmite Stirea Zilei.


Comuniştii: Actualul Parlament nu este viabil

“Parlamentul şi Preşedintele Legislativului, care îşi încep activitatea cu încălcarea legislaţiei în vigoare, adoptată de organul legislativ al aceste ţări, nu are un alt viitor decât un apropiat eşec”, a declarat, vineri, deputatul comunist, Vadim Mişin, afirmă agenţia pro-comunistă Omega.

Potrivit lui Mişin, tratarea legislaţiei prin prisma intereselor proprii o transformă într-o “oişte, pe care unde o întorci, acolo se duce”. “Iată, de exemplu, astăzi oponenţilor noştri legislaţia le-a servit drept oişte pe care se încearcă de a o întoarce în direcţia în care le convine. În astfel de cazuri, un Parlament normal într-un stat civilizat nu are viitor şi nu poate exista”, a concluzionat Mişin.


Constantin Cheianu: Încă o dată despre televiziunea lui Todercan

Aţi reţinut, presupun, episodul din seara de 29 iulie, la „Moldova 1”, când Valentin Todercan, directorul Companiei „Teleradio-Moldova”, a avut tupeul să dea buzna în studioul în care Mircea Surdu discuta cu invitaţii săi, pentru a-i da replică unuia dintre aceştia. O ieşire „istorică”, nu îmi mai amintesc de un gest similar al vreunuia dintre conducătorii din Dealul Schinoasei!


Constantin Tănase: Nu vă jucaţi cu focul!

Pe ultima sută de metri ceva s-a întâmplat în Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE). Şi până la această ultimă sută de metri - adică, imediat după constituirea AIE - analiştii atenţi nu puteau să nu observe unele mici disfuncţionalităţi în mecanismul noii structuri formate de PLDM, PL, PDM şi AMN. 


Dan Dungaciu: Pocherul geopolitic - Voronin sau R. Moldova?

„La baza [tratativelor] va sta principiul devotamentului faţă de patrie”
(Mark Tkaciuk, deputat PCRM)

Nero a fost acuzat de poporul său că ar fi dat foc Romei. A rămas, din această pricină, prototipul conducătorului politic care, pentru a-şi satisface dorinţele personale delirante, este în stare să sacrifice totul, inclusiv sursa prestigiului său. Chiar mai abitir decât la 7 aprilie, comparaţia între împăratul roman şi liderul PCRM devine tentantă. Căci ceea ce pare a se juca acum, cu disperare, în perioada negocierilor „post-Soci”, este miza unei persoane versus miza unui stat. Stat care riscă să fie aruncat într-o perpetuă criză tocmai pentru ca acelei persoane să-i fie bine…


FLASH: Mark Tkaciuk speră că fracţiunea PCRM se va mări

La întrebarea de ce comuniştii au cerut amînarea formării fracţiunilor, Mark Tkaciuk a declarat că ea “se va mări”. Întrebat cu cîţi deputaţi, Tkaciuk a spus că nu ştie.


FLASH: Şeful Statului va fi ales!

Vlad Filat: Comportamentul de astăzi a lui Voronin, este depăşit. Consecinţele acestui comportament îşi va asuma Voronin, iar consecinţele vor fi.

Serafim Urechean: Şeful Statului va fi ales!

Vlad Filat: Noi vom alege Preşedintele Republicii Moldova, fără dacă!


FLASH: Marian Lupu va fi candidatul AIE pentru postul de Preşedinte RM

Candidatul AIE pentru postul de Preşedinte RM va fi din partea PD, au declarat astăzi liderii AIE. Candidatul AIE pentru postul de prim-ministru va fi din partea PLDM. Numai oamenii incopetenţi pot declara că funcţia de prim-ministru este de kamikadze.

Mihai Ghimpu: Kamikadze suntem toţi 4. Nu poate dura la infinit tranziţia în RM. Trebuie să construim.

Vlad Filat: Despre legalitatea şedinţei de astăzi, Comuiştii pot face presupuneri, de care vor.


FLASH: Şedinţa Parlamentului s-a încheiat

S-a încheiat prima şedinţă a Parlamentului de legislatura a XVIII-a.

Începe Confeinţa de presă.

Următoarea şedinţă va avea loc pe 2 septembrie.


FLASH: Marian Lupu cere ca următoarea şedinţă a Parlamentului să fie transmisă în direct

Marian Lupu cere ca următoarea şedinţă a Parlamentului să fie transmisă în direct. Pro - 53 voturi.