Apropo de fenomenul Roşca

„Băsescu l-a terminat politic pe Roşca” - aşa se întitulează interviul acordat de Iu. Roşca unui ziarist de la „Ziua” din Bucureşti. Potrivit unei vechi înţelepciuni, despre morţi trebuie să se vorbească de bine ori să nu se vorbească deloc; despre Roşca nu pot vorbi de bine, am ales varianta a doua. Rândurile de faţă sunt deci un epitaf pe piatra de mormânt politic al lui Roşca.


Doua avioane militare ruseşti s-au ciocnit în apropiere de Moscova (imagini)

Un pilot a murit si cinci persoane de la sol au fost ranite, dupa ce doua avioane militare de tip Suhoi-27 s-au ciocnit in zbor duminica, in timpul unor exercitii acrobatice organizate in apropiere de Moscova, au anuntat agentiile ruse de presa, citate de AFP.

“Avioanele s-au ciocnit la aproximativ 5 kilometri de campul aerian Jukovski”, a precizat agentia RIA Novosti, citand un martor ocular. 


Vaccinul contra gripei A(H1N1) ar putea provoca boli neurologice (sindromul Guillain-Barre)

Autoritatile sanitare britanice au avertizat neurologii sa fie in alerta, amintind ca un vaccin similar celui impotriva gripei porcine este suspectat ca a provocat o boala neurologica rara si decesul a 25 de pacienti in SUA, in 1976.

Avertismentul este continut intr-o scrisoare a Health Protection Agency din Marea Britanie trimisa in 29 iulie unui numar de 600 de specialisti in neurologie, afirma saptamanalul Mail on Sunday.


Belgia a găzduit cea de-a 27-a ediţie a Regatei Ambarcaţiunilor-Cada

Orasul belgian Dinant a fost sambata gazda celei de-a 27-a editie a Regatei Ambarcatiunilor de tip Cada.

Competitia care atrage anual sute de concurenti din toata lumea are putine reguli: echipele trebuie sa traverseze raul care trece prin oras doar cu ajutorul vaslelor, informeaza Realitatea Tv.

Stilul si originalitatea ambarcatiunilor se bucura de mai multa apreciere din partea juriului decat viteza. Seara, competitia s-a transformat intr-o bataie cu apa.

“Aceasta este Belgia, in cel mai bun sens al cuvantului.


Împrumuturile unor agricultori italieni, garantate cu roţi de caşcaval parmezan

În regiunea italiană Emilia-Romagna, patria parmezanului, împrumuturile agricultorilor sunt garantate cu… caşcaval, depozitat în bănci în perioada de maturare, potrivit Agerpres.

Acest sistem unic în lume a apărut în anii ‘50 ai secolului trecut şi este încă utilizat de patru bănci din centrul Italiei: Banca agricola mantovana, Popolare di Verona, Popolare dell’Emilia Romagna şi Credem (Credito Emiliano), care dispun de cel mai important depozit, cu peste 400.000 de roţi de caşcaval parmezan


Femeile şiite, din Afganistan, pot fi înfometate, dacă refuză relaţiile sexuale

Presedintele afgan, Hamid Karzai, a aprobat o lege prin care femeile siite devin, practic, sclave cu acte in regula ale barbatilor, acestia avand chiar dreptul sa le infometeze, daca le refuza solicitarile sexuale.

Legea a fost publicata in monitorul oficial din Afganistan pe 27 iulie, a anuntat organizatia de aparare a drepturilor omului, Human Rights Watch.

“Karzai a facut o afacere de necrezut pentru a vinde femeile afgane pentru sprijinul fundamentalistilor in alegerile de pe 20 august”, a spus Brad Adams, directorul din Asia al Human Rights Watch.

De asemenea, legea confera dreptul exclusiv asupra copiilor tatilor si bunicilor si obliga femeile sa ceara voie sotului ca sa poata munci. Legea mai prevede si faptul ca violatorii care platesc victimei o suma de bani sunt scutiti de proces.