Visul american e doar un mit demolat de criza

Recesiunea severa in care s-a scufundat America aduce o rectificare la nivelul “miturilor” economiei americane, permitand lumii intregi sa vada ca ceea ce odinioara se numea generic “visul american” nu mai este in prezent decat cenusa si fum.

In primul rand, Statele Unite au pierdut imaginea de natiune a micilor afaceri si afaceristi. Daca se compara procentul de antreprennori sau angajati ai micilor afaceri in SUA cu cel din alte tari dezvoltate, se constata ca, in mod suprinzator, americanii nu mai detin suprematia in acest domeniu, ci dimpotriva, noteaza The Guardian.


Video: Parcare spectaculoasa

See more funny videos and funny pictures at CollegeHumor.

Sorin Roşca Stănescu: Inainte de a fi victima lui Basescu si a lui Voronin, Iurie Rosca este propriul sau calau

Ziarul ZIUA publica interviul pe care Victor Roncea i l-a luat liderului Partidului Popular Crestin Democrat de la Chisinau, Iurie Rosca. Iar acest editorial este raspunsul la o intrebare retorica pe care acesta si-o pune. Si anume, de ce i se spune Iuda? Raspunsul meu, in esenta, este ca i se spune Iuda pentru ca el chiar este Iuda. Ramane ca in cele ce urmeaza sa incerc sa demonstrez acest lucru.


De ce a “trădat” Roşca?

M-a sunat si m-a indemnat sa intru la guvernare impreuna cu Voronin”, declara presedintele Partidului Popular Crestin Democrat de la Chisinau

Presedintele Partidului Popular Crestin Democrat de la Chisinau vorbeste in exclusivitate pentru ZIUA despre misterul “mainii de ajutor” data de Basescu lui Voronin in 2005.


Economia electorală

În ultima jumătate de an actul de guvernare economică a fost influenţat în special de prevalarea constantelor politice asupra celor economice – apreciază publicaţia „Realitatea economică”,nr.9 , lansată de Centrul analitic independent Expert-Grup. 


Bătălia pentru Moldova, faza pe funcţii politice

Alianţa pentru Integrare Europeană de la Chişinău împarte deja, pe hârtie, principalele posturi din administraţia centrală.

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, urmează să fie candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) la funcţia de şef al statului, preşedintele Alianţei „Moldova Noastră” (AMN), Serafim Urechean, va ocupa fotoliul de prim-ministru, liberal-democratul Vlad Filat va conduce parlamentul, iar liberalul Mihai Ghimpu este în cărţi pentru postul de vi cepreşedinte al legislativului.


Medvedev îl atacă iar pe Victor Iuşcenko

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a afirmat, ieri, că restabilirea relaţiilor normale cu Ucraina nu este posibilă atâta timp cât la conducerea fostei republici sovietice se află actualele forţe prooccidentale, relatează France Presse.

Liderul de la Kremlin a făcut aceste declaraţii în staţiunea Soci, într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul german, Angela Merkel.


600 de copii intoxicaţi cu plumb în China

Peste 600 de copii au fost intoxicati cu plumb in nordul Chinei, unde autoritatile au inchis o topitorie, care se crede a fi cauza contaminarii.

Mai mult de 80% din cei 731 de copii care traiesc in satele de langa Dongling Lead and Zinc Smelting, din provincia Shaanxi, au fost depistati pozitiv pentru intoxicarea cu plumb, potrivit autoritatilor, relateaza Associated Press.