Naistul Vasile Iovu: Nu vă daţi cu comuniştii

Am văzut doi copii plângând după ce au aflat că părinţii lor au votat cu comuniştii. Lacrimile lor mi-au amintit de tata şi de sfatul său pe care noi, copiii lui, l-am respectat toată viaţa. Cunoscut ca moş Gavril Iovu, tata era un om respectat în sat. A crescut şase copii şi, când a venit timpul să mergem la carte, ne-a spus: „Faceţi ce vă spune inima, dar un lucru să nu faceţi în viaţa voastră - să nu vă daţi cu comuniştii”.


Opoziţia şi „factorul românesc”

Am mai scris şi cu alte ocazii că fraudarea alegerilor se produce nu numai explicit, adică tehnic, la nivel de liste electorale, ci şi implicit, adică prin fraudarea a însuşi climatului politic în care decurge scrutinul. Astfel, alegerile nu pot fi considerate libere şi corecte atunci când unul dintre concurenţii electorali - de regulă, partidul care deţine puterea -, îi lipseşte pe oponenţii săi (din Opoziţie) de posibilitatea de a dezbate problemele din propria agendă, impunându-le subiecte inventate. Anume la acest tip de fraudă electorală am asistat în actuala campanie electorală, în cadrul căreia niciuna dintre marile probleme ale R. Moldova nu şi-a găsit loc în agenda dezbaterilor electorale.


„Olimpia Bălţi” se menţine în poziţia de lider al clasamentului

Sâmbătă s-au disputat meciurile ordinare contând pentru ediţia în desfăşurare a Campionatului de fotbal al R. Moldova, Divizia Naţională. Deoarece, în startul noului sezon competiţional, patru echipe s-au aventurat simultan în turneele europene intercluburi, programul eşalonului superior este substanţial fragmentat, astfel că în etapa de săptămâna trecută s-au disputat doar patru partide.