Porsche ar putea accepta oferta de Volkswagen pentru divizia de masini sport

Familiile Porsche si Piech, care detin controlul constructorului auto Porsche AG, vor accepta joi oferta de 8 miliarde euro inaintata de Volkswagen pentru afacerile de masini sport.

Cel mai important saptamanal din Germania, Der Spiegel, a relatat ca cele doua familii, care detin 100% din dreptul de vot al Porsche SE, vor aproba preluarea diviziei de masini sport in doua etape, in cadrul sedintei consiliului de supraveghere din 23 iulie.

Volkswagen va achizitiona in prima faza 49,9% din actiunile Posrche AG, pentru ca mai apoi sa cumpere si restul titlurilor. in urma acestei actiuni, se va crea un grup auto integrat ce va detine zece marci, sub control Volkswagen.


Calugarita amendata pentru ca se grabea sa il vada pe Papa

O calugarita din Italia a fost amendata pentru ca rula cu 180 de kilometri pe ora pe autostrada. Intrebata de politisti unde se grabea asa, ea a explicat ca se grabea sa il viziteze pe Suveranul Pontif, ingrijorata de starea sanatatii sale.


Organizaţiile studenţilor basarabeni cer autorităţilor din Moldova eliberarea liderului lor din Iaşi

Organizaţiilor studenţilor basarabeni din Timişoara, Bucureşti, Bucovina, Galaţi şi Iaşi au cerut, duminică, eliberarea preşedintelui Asociaţiei Tinerilor Basarabeni din Iaşi, Dan Caranfil, acesta fiind reţinut, sâmbătă, de autorităţile moldovene după ce a trecut frontiera în Republica Moldova.

Organizaţiile studenţeşti precizează într-un comunicat de presă că “arestarea unui lider al studenţilor reprezintă o intimidare fără precedent pentru toate organizaţiile tinerilor basarabeni din România”, transmite corespondentul NewsIn.

“Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova nu a comentat în niciun fel acest “incident” şi nu a oferit absolut nicio explicaţie despre motivul real al reţinerii. Unul din martorii oculari susţine că pretextul ar fi fost deţinerea unui computer personal, pe care nu era instalată versiunea licenţiată a sistemului de operare Windows”, se arată în comunicatul organizaţiilor studenţilor basarabeni din România.


Bacău: Peste o mie de pachete de țigări moldovenești au fost confiscate de polițiști

Țigările confiscate de polițiști proveneau din Republica Moldova și Ucraina, scrie Adevarul.

Un echipaj de politie a capturat zilele acestea peste 1.100 de pachete de țigări. Pachetele au fost depistate în portbagajul mașinii lui Adrian Tofan în vârstă de 34 de ani.

Țigările proveneau din Republica Moldova și Ucraina. Vânzatorul care comercializa tigările la negru a fost sacționat cu 1.000 lei, iar marfa a fost confiscată de polițiști.


Dorin Chirtoacă reţinut de poliţie

Dorin Chirtoacă, a fost reţinut de poliţia din Băcioi, la miezul nopţii, imediat dupa ce s-a încheiat întalnirea sa cu alegătorii.


Marian Lupu ales preşedinte al PD

Profuziune de trandafiri la congresului partidului care tinde să intre în PSE

Congresul Partidului Democrat l-a ales astăzi ca preşedinte al formaţiunii pe fostul speaker comunist, Marian Lupu. Luna trecută Lupu a părăsit Partidul Comuniştilor şi a fost înscris primul pe lista de candidaţi a democraţilor la alegerile anticipate din 29 iulie. Fostul lider democrat, Dumitru Diacov a rămas preşedinte de onoare.


Noi încă mai credem…

Da, nu suntem acasă. Prea puţin ne putem ajuta ţara, indiferent că suntem la muncă în Italia sau cu o bursă la Oxford. Însă nu e atât de uşor să fii departe de casă, să vezi, să analizezi, să înţelegi mult mai bine cum stau lucrurile şi să nu poţi face nimic. Să jertfeşti bani din propriul buzunar, să faci sute sau mii de km ca să-ţi exprimi votul (aşa cum au facut-o mulţi conaţionali aflaţi în afara graniţilor pe 5 aprilie) ca, într-un final, să afi că cineva ţi-a furat votul în cel mai mârşav mod, iar drepturile tale sunt aceleaşi ca a miilor de morţi care au înviat peste noapte şi-au apărut pe listele cetăţenilor cu drept de vot. 


Cică-ştiri din junglă 3

Zootehnie: Gunoi este numele meu, căci sîntem mulţi…

Aşa cum ştie tot neamul, la începutul săptămînii a avut loc, la Bălţi, o acţiune de protest a micilor comercianţi. Revendicările lor erau destul de moderate şi vizau, în mare, reducerea sumelor plătite pentru locurile de comerţ, anularea plăţilor pentru asigurările medicală şi socială din ultimii doi ani, reducerea costurilor patentelor, impozitelor şi taxelor pentru asigurări şi extinderea listei de activităţi în bază de patentă. Era un miting paşnic, care se desfăşura după un scenariu obişnuit.


Doua trenuri s-au ciocnit in San Francisco: 44 de raniti

Doua trenuri usoare s-au ciocnit sambata dupa-amiaza in San Francisco ranind 44 de persoane insa nu a fost inregistrat niciun deces.