Cele 5 principii ale lui Voronin

Preşedintele Vladimir Voronin a prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, cinci principii, care, în opinia sa, urmează să stea la baza consensului politic după alegeri.


Studiu de caz nr.1: Moldova 1. Mesager, 13 iulie, 21.21 Reporter: Vasile Munteanu

Postul de televiziune Moldova 1 a difuzat la 13 iulie o ştire de la conferinţa de presă a preşedintelui Mişcării Acţiunea Europeană, Anatol Petrencu, care a anunţat că se retrage din cursa electorală.


Valeriu Cosarciuc: „Programul anticriză al PCRM este un program de adîncire a crizei”

Preşedintele stuff-ului Alianţa Moldova Noastră (AMN), candidat pe listele AMN la funcţia de deputat, Valeriu Cosarciuc, a declarat că programul anticriză al Partidului Comuniştilor din R. Moldova (PCRM) este un program de adîncire a crizei în R. Moldova. 


„Cadouri” din partea FMF

Federatia Moldoveneasca de Fotbal (FMF) a anuntat ca perioada de transferuri va fi prelungita pana la 10 august, informeaza DECA-press. 


„Zimbru” este gata de batalia cu brazilienii lui „Pacos de Ferreira”

Sase fotbalisti brazilieni ai echipei „Pacos de Ferreira” au asteptat ceva mai mult de trei ore pana li s-au deschis vizele pentru Republica Moldova. In pofida acestui fapt, antrenorul „Zimbrului” Ivan Tabanov, nu crede ca brazilienii au fost debusolati din aceasta cauza. 


Internationala Liberala pledeaza pentru alegeri libere si corecte

Internationala Liberala, in cadrul Biroului sau convocat la Londra, s-a pronuntat pentru organizarea si desfasurarea unor alegeri libere si corecte in Republica Moldova, comunica DECA-press.


Rusia a extins numărul punctelor vamale prin care pot fi importate vinurile moldoveneşti

Federaţia Rusă va accepta importul vinurilor moldoveneşti prin patru terminale vamale, faţă de unu cât era pănâ în prezent. La o înţelegere în acest sens s-a ajunst după întrevederea de la Moscova, a directorului Moldova-Vin, Tudor Copaci cu şeful serviciului Rospotrebnadzor, Ghenadi Onişcenko, anunţă un comunicat de presă al Guvernului.


Basescu: scandalul cu ex-consulul Romaniei depaseste orice limite

Preşedintele Traian Băsescu a calificat drept “fantastic”, ce “depăşeşte orice limite”, scandalul sexual în care este implicat consulul Ion Nuică de la Ambasada României la Chişinău. Ion Nuică şi-a prezentat demisia, luni, în aceeaşi zi în care un cotidian a publicat pe site un articol, însoţit de un film şi de câteva fotografii, în care îl prezintă pe diplomat în ipostaze intime cu o femeie care „pare” a fi angajată a Consulatului.


Magnificii de la PPCD “fac piata” in scopuri electorale si sunt huiduiti de vanzatori

Cativa tineri de la Partidul Popular Crestin-Democrat, inclusiv doi candidati la functia de deputat, au facut astazi o excursie prin Piata Centrala din capitala pentru a vedea ce mai fac producatorii moldoveni. La intrarea in piata tinerii au fost intampinati cu un mars de nunta ce a starnit hohote in randul cumparatorilor si a vanzatorilor. 


Voronin: “Inca trebuie dovedit cine si cum l-a lovit pe Valeriu Boboc”

Liderul Partidului Comunistilor sustine ca nu cunoaste rezultatele expertizei internationale in cazul lui Valeriu Boboc, tanarul omorat in noaptea lui 7 aprilie. Mai mult decat atat, Vladimir Voronin nu exclude ca tanarul a murit in urma loviturilor aplicate de protestatari si nu de politisti.