4 fotbalisti de la AS Monaco, infectati cu gripa porcina

Patru fotbalisti ai gruparii franceze AS Monaco au fost infectati cu virusul gripal A(H1N1).

Anuntul a venit la doar cateva ore dupa ce Micah Richards, de la Manchester City, a devenit primul fotbalist infectat cu gripa porcina.

Informatia privind cei patru monegasci a fost dezvalui pe site-ul oficial al echipei din Ligue 1, care nu a publicat insa si numele acestora.

“Au fost luate toate masurile de precautie de la primele simptome. Febra a scazut si nu exista motive de ingrijorare pentru sanatatea lor”, a declarat Phillipe Kuentz, seful staff-ului medical al alb-rosilor.


Directorul agenţiei “MOLDPRES” a fost decorat cu Ordinul “Gloria Muncii”

Valeriu Reniţă, directorul agenţiei “MOLDPRES”, a fost decorat cu Ordinul “Gloria Muncii”.


Provocatorii atacă candidaţii PLDM

Un grup de zece provocatori în stare de ebrietate au încercat azi, 11 iulie, să zădărnicească întîlnirea electorală a lui Vlad Filat, președintele PLDM, cu alegătorii din Orhei. “La intrare în sediul primăriei şi-a făcut apariţia un grup de provocatori în stare de ebrietate, care au încercat să zădărnicească întîlnirea electorală. Deşi organizatorii au cerut intervenţia poliţiei, aceasta nu şi-a onorat obligaţiunile de serviciu şi nu a curmat acţiunile provocatoare”, se precizează în comunicatul de presă al formațiunii. 


Magnificii adună idei pentru renovarea Moldovei

Magnificii din PPCD au dat start Programului Naţional „Ai o idee? Spune!”, în cadrul căreia vor aduna idei ale populaţiei, pentru a le include în platforma electorală a partidului „Să renovăm Moldova”


Tinerii din PLDM invită generaţia tânără a PCRM la dezbateri publice

Tinerii Partidului Liberal Democrat (PLDM) au lansat sâmbătă, 11 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă, o invitaţie generaţiei tinere a Partidului Comuniştilor (PCRM) de a participa la dezbateri publice privind evenimentele din 7 aprilie. 


Poliţia anchetează cazuri de încălcare a legislaţiei electorale

Poliţia a descoperit cinci din şase infracţiuni electorale comise de la începutul campaniei pentru parlamentarele anticipate din 29 iulie. Despre aceasta a comunicat Petru Corduneanu, şeful Direcţiei generale ordine publică din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI), vineri, 10 iulie, la şedinţa Comisiei Electorale Centrale (CEC)


Marea Britanie avertizează SUA

Marea Brtitane susţine Rusia în chestiunea amplasării elementelor sistemului anti-rachetă SUA în Europa de Est. “Nu suntem siguri că, amplasarea elementelor sistemului anti-rachetă SUA în Cehia şi Polonia, în situaţia actuală, va aduce folos securităţii europene. Aceste acţiuni, contra voinţei Rusiei, pot să ducă la urmări negative pentru NATO.”, se menţionează în raportul Comitetului pentru Securitate al Camerei Reprezentanţilor din Parlamentului britanic. “Dacă SUA vor insista în continuarea proiectului dat, noi recomandăm Guvenului, să caute căi pentru implicarea Rusiei în discuţie.” De fapt, acest raport este o avertizare pentru Barack Obama. Pentru prima dată în ultimii ani Marea Britanie încearcă să ducă o politică proprie, în chestiunile de securitate europeană.


Legalizarea marijuanei ar putea scoate California din criză

O serie de spoturi publicitare lansate joi fac reclamă la proiectul de lege prin care un politician democrat vrea să legalizeze şi să taxeze consumul de marijuana în California, statul cu o gaură de 26 de miliarde de dolari în buget.


Ghanezii il asteapta pe Obama dansand pe strazi

Locuitorii din Ghana cumparau vineri tricouri, sepci, fotografii, toate cu imaginea lui Barack Obama, si dansau pe strazile capitalei Accra, care se pregateste sa il primeasca pe primul presedinte american de culoare, la prima sa vizita in Africa.