Reuters: Razboaiele izbucnesc vara, cand lumea e in vacanta

Disparitia diplomatilor si a politicienilor in vacantele lungi din timpul verii ar trebui sa fie un semnal de alarma, intrucat evenimente majore, de la razboaie la crize, tind sa se intample cand toata lumea se indreapta catre plaja, observa Reuters intr-o analiza.


Ernest Hemingway, spion pentru KGB?

O carte publicata recent in SUA sustine ca scriitorul Ernest Hemingway a fost spion pentru KGB in SUA, in anii ‛40.

Potrivit autorilor cartii “Spies: The Rise and Fall of the KGB in America” (Spioni: Marirea si decaderea KGB-ului in America), scriitorul distins cu Premiul Nobel avea numele de cod Argo si a fost recrutat in 1941


Scrisori din casa de nebuni: Bogdan-Întemeietorul Moldovei, în faţa KGB

Ieri am discutat despre iniţiativa SIS-ului de a ridica un monument lui Bogdan-Întemeietorul Moldovei. Nici să bănuim atâta volum de patriotism în pieptul firav al lui Reşetnicov. De acum înainte securiştii moldoveni nu vor mai purta la piept portretul lui Dzerjinski, ci pe al lui Bogdan. „Eu visez la vremea când monumentul lui Bogdan-Întemeietorul va fi plasat în faţa CIA-ŢRU, KGB-FSB, MI-6 şi, fireşte, SIE! – spuse optimist noul nostru coleg Marin Batimentu. – Problema e că mama lui Bogdan nu a ţinut album de familie şi nu există fotografii cu chipul său bucălat.”


PLDM pledeaza pentru dezbateri electorale si in limba rusa

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) va cere Comisiei Electorale Centrale (CEC) sa oblige Compania publica „Teleradio-Moldova” sa organizeze dezbateri electorale si in limba rusa, comunica Agentia DECA-press.


Site-ul trădătorilor!

Partidul Social Democrat (PSD) spune că, după anticipatele din 29 iulie, va lansa site-ul www.tradatori.md, unde va plasa lista trădătorilor Republicii Moldova. Primii pe listă vor fi Eduard Muşuc, fostul secretar al PSD, numărul 43 pe lista Partidului Comuniştilor (PCRM) şi fostul comunist Marian Lupu, primul pe lista Partidului Democrat (PDM). 


Kim Jong-il mai are cateva luni de trait

Liderul nord-coreean Kim Jong-il este grav bolnav si ar putea sa-si dea obstescul sfarsit pana la sfarsitul acestui an, potrivit unei surse chiar din familia sa. 


La Alegerile anticipate nu va participa niciun candidat independent

Comisia Electorală Centrală a hotărît înregistrarea concureţilor electorali Mişcarea social-politică „Acţiunea Europeană” şi Partidului Politic „Partidul Ecologist „Alianţa Verde”. CEC a mai înregistrat simbolurile electorale ale concurenţilor şi reprezentanţii cu drept de vot consultativ. 


Nici Obama, nici Medvedev nu vor vota la 29 iulie!

„Din discuţiile mele cu Gorbaciov am reţinut că principala sa preocupare era să menţină integritatea teritorială a Uniunii Sovietice… N-am putut decât să exclam: „Dar Ţările Baltice şi Moldova nu aparţin Uniunii Sovietice!..”

Margaret Thatcher, „Le Figaro”, 29 august 1990


Timpul:Încotro mergem, fraţi moldoveni?!

Loviţi de căldurile lunii lui cuptor, dar mai mult de febra electorală, însoţită de grave accese de populism deşănţat, isterie politicianistă şi xenofobie comunistă, riscăm să trecem în goana calului pe lângă un eveniment politic cu adevărat crucial, care a schimbat la faţă societatea moldoveană. Mă refer la data de 31 August, când se vor împlini 20 de ani din ziua în care limbii noastre i s-a întors veşmântul ei natural - alfabetul latin. De la înălţimea timpurilor de azi înţelegem tot mai clar că fără 31 August 1989 nu ar fi fost posibil 27 august 1991, când a fost proclamată Independenţa statului R. Moldova.


Maşina electorală comunistă s-a gripat

Din scurta secvenţă surprinsă de colegul Vasile Botnaru la 7 aprilie în clădirea Parlamentului, în care Vladimir Ţurcan negociază cu reprezentanţii protestatarilor, nu rezultă, cum au scris unele publicaţii de la noi, că Ţurcan i-ar „implora” pe tineri să arboreze drapelul UE.