Fondată acum trei ani, de către Iurie Borş, directorul Întreprinderii „Creator - Iurie Borş”, orchestra sus-numită, condusă de prim-dirijorul Ruslan Maslov, un acordeonist virtuoz, şi de dirijorul secund Eduard Albina, este una dintre puţinele formaţii de la noi, care, pe lângă muzica populară şi cea clasică, interpretează un gen de muzică mai puţin explorat - cafe-concert.
Războiul filmelor
În premieră pentru R. Moldova, o campanie electorală are loc mai mult prin intermediul filmului. Există cel puţin şapte versiuni de filme care au ca subiect evenimentele de la 7 aprilie. CD-uri cu filme au umplut satele noastre şi au invadat internetul.
Procuratura atacă TIMPUL!
Dacă toate chemările la răfuială ale lui Voronin şi ale adepţilor săi trec pe lângă urechile procurorilor, eu şi Constantin Tănase am putea să ne trezim cu ani grei de puşcărie pentru un simplu material de opinie. Aceasta se poate întâmpla, dacă Academia de Ştiinţe va susţine procurorii şi va conchide că subsemnatul a chemat lumea la violenţă şi la răsturnarea orânduirii constituţionale a RM prin articolul „Mâine va fi prea târziu…”, publicat la 7 aprilie şi folosit pentru a discredita Opoziţia în filmul „Atac asupra Moldovei”.
“Război şi Pace” – cartea preferată în SUA
Revista americană Newsweek a elaborat un top al cărţilor. Autorii raiting-ului nu au analizat numai popularitatea operei, ci şi părerile criticilor, importanţa istorică şi culturală a operei, cît şi acutalitatea cărţii.
Ordinea concurenţilor electorali în buletinul de vot
Azi, 7 iulie, a fost ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrare în calitate de concurent electoral. Mai jos vă prezentăm lista concurenţilor electorali pentru Alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie 2009.
Twitter, propusa la premiul Nobel pentru Pace
Un filmulet a socat o lume intreaga. O fata tanara, frumoasa, sangerand, isi atinteste privirea asupra unei camere de luat vederi. Ochii ei devin fara viata si, pe fundal, se aud voci care o implora sa reziste in fata mortii.
RĂSPUNS LA ARTICOLUL „Mănăstirile în slujba PCRM?”
Mănăstirile din Moldova nu fac propagandă comunistă
La data de 7 iulie 2009, în cotidianul „Timpul de dimineaţă” a apărut un articol semnat de Angelina Olaru, intitulat „Mănăstirile în slujba PCRM?”. Mă îndoiesc că cineva se va apuca să scrie vreun răspuns la acest articol. Am zis că eu, ca vieţuitor în una din mănăstirile Moldovei, am dreptul la replică şi trebuie să scriu măcar ceva. Replica mea nu va plăcea nici comuniştilor şi nici anticomuniştilor.
Procuratura Generală: “Se poate de afirmat cu certitudine că, arborarea drapelului constituie o cerinţă şi o iniţiativă a protestatarilor şi nu o indicaţie, o condiţie a reprezentanţilor Parlamentului”
Imediat după evenimentele din 7 aprilie, fiind audiat în calitate de martor, V. Ţurcan a confirmat faptul negocierii cu reprezentanţii protestatarilor referitor la arborarea drapelului UE pe clădirea Parlamentului, aceasta fiind iniţiativa protestatarilor, acceptată de el în scopul calmării spiritelor şi evitării violenţelor.
Fotbal. Duminică
Duminică. La 7 și 23 dimineața pe terenul de fotbal de la Buicani apare Victor. Apoi Igoraș. Apoi eu, Vitalik, Sașa, Octavcik. Mai apar vreo doi-trei. Nu știu cum îi cheamă. Nu știu cu ce se ocupă. Nu știu ce fel de viață au. Apoi apare mingea.
Cică-ştiri din junglă 1
Cultură: Cresc monumentele
Cică, guvernul RM a adoptat, ieri, o decizie privind ridicarea unui monument domnitorului Bogdan Întemeietorul Moldovei. Zice-se că iniţiativa ctitoricească îi aparţine Serviciului de Securitate şi Informaţii şi că monumentul va ocroti tihna Institutului Naţional de Securitate şi Informaţie. Altă veste bună şi încurajatoare este că Ministerul (in)Culturii şi (fu)Turismului va avea sarcina să monitorizeze nivelul artistic al monumentului. Aşa cum a boncăluit MU1, cîteva zile în urmă a fost inaugurat un monument al lui Ştefan cel Mare la Briceni.