Javier Solana se retrage în octombrie

Seful diplomatiei europene Javier Solana a declarat intr-un interviu acordat duminica presei spaniole ca se va retrage in octombrie, cand ii expira al doilea mandat, dupa 10 ani in functie, relateaza Reuters.


Moldovenii unii din cei mai fericiţi din lume şi cei mai fericiţi dintre europeni

Costa Rica este cel mai fericit loc de pe pămînt şi unul din cele mai “prietenoase” cu mediul, releva un studiu efectuat de organizaţia britanica nonguvernamentală The New Economics Foundation.

Aceasta a analizat 143 de ţări care găzduiesc 99% din populaţia lumii şi a pus la punct o ecuaţie care cîntăreşte speranţa de viaţă, fericirea oamenilor şi impactul asupra mediului, informeaza AFP.


Michael Jackson ar putea să apară în turneul său mondial

Michael Jackson ar putea sa-si duca totusi, pana la capat, seria de concerte, aparand intr-un turneu sub forma de holograma.


Anatol Plugaru, ex-ministrul Securităţii Naţionale: „Haosul constituţional actual este în mare măsură şi opera lui Lupu”

- Dle Plugaru, în ce măsură credeţi că serviciile speciale au fost implicate în organizarea acţiunilor din 7 aprilie?
- Sunt convins că serviciile speciale ale RM nu sunt capabile de astfel de operaţiuni, dar nici nu cred că li s-a pus o asemenea sarcină. Cele întâmplate nu au convenit nici conducerii de vârf a RM, nici Opoziţiei. Altceva e modul în care guvernarea s-a orientat pe parcurs ca să prostească lumea şi să-i acuze pe Filat, Urecheanu şi Chirtoacă. Azi toată lumea e convinsă că anume aceştia au dat foc parlamentului, deşi nu-i adevărat - i-am văzut cu toţii cum nu ştiau ce să facă cu mulţimea, care nici nu-i asculta pe ei, ci pe alţii…


Moldova între EST şi VEST

Sloganul electoral al comuniştilor („Să apărăm Patria, statalitatea moldovenească”) marchează clar şi univoc „substratul” geopolitic al actualelor alegeri parlamentare din RM. În aceasta şi constă marea dificultate în care au fost puse partidele din opoziţie: în mentalitatea comună se creează percepţia falsă că, în comparaţie cu „problema fundamentală” pe care o pun comuniştii - „apărarea Patriei” -, mesajele Opoziţiei sunt minore, insignifiante şi neserioase. Şi într-adevăr, ce este mai serios, potrivit acestor mentalităţi - să salvezi ţara, statalitatea sau „fleacurile” Opoziţiei, cum sunt libertatea presei, drepturile omului, independenţa justiţiei, abuzurile poliţiei, fraudarea alegerilor ş.a.m.d.? Alegătorului simplu i se induce ideea că, fără toate acestea, mai trăim noi, principalul e să salvăm ţara şi statul.


Marş de protest

În dimineaţa zilei de 6 iulie la Chişinău va avea loc un marş de protest împotriva atitudinii autorităţilor comuniste faţă de victimele deportărilor stliniste din Moldova. 


Timpul: Vladimir Voronin suferă de sindromul maniacal

Zilele trecute, presa moscovită l-a catalogat pe preşedintele în acţiune al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, ca având semne evidente de dereglare psihică. Dacă Moscova şi-ar fi dat seama de asta cu opt ani în urmă, poate că soarta basarabenilor ar fi fost azi una mai bună. Bolile psihice sunt răsplata tuturor tiranilor. Nimeni nu poate purta pe conştiinţa sa moartea unor oameni nevinovaţi, fără să degenereze în boală şi demonizare.Pentru că nu este omeneşte să ucizi oameni.


Începe Campionatul Moldovei la Fotbal

Azi demarează a 19-a ediţie a campionatului Moldovei la fotbal în Divizia Naţională. Eternul derby al campionatului, Sheriff - Zimbru, a fost amânat din cauza participării chişinăuienilor în Europa League.

Medaliata cu argint de anul trecut, Dacia, va juca la Chişinău în compania ultimei clasate din campionatul precedent, Academia. “Lupii galbeni” l-au achiziţionat sub formă de împrumut pe ganezul Erik Sakey, de la Olimpia Bălţi.

Ocupanta locului trei, Iskra-Stal, întâlneşte pe teren propriu pe FC Tiraspol, care şi-a schimbat antrenorul chiar înaintea startului competiţiei.