Ministerele responsabile

Autorităţile administraţiei publice centrale şi alte instituţii vor asigura buna desfăşurare a alegerilor parlamentare din 29 iulie, respectând unele responsabilităţi suplimentare. O hotărâre în acest sens a fost adoptată de Comisia Electorală Centrală (CEC) vineri, 26 iunie, transmite Info-Prim Neo.


Voronin: „Partidele se numesc liberale, dar de fapt sunt extremiste de dreapta, formaţiuni corupte cărora le sunt străine valorile democratice”

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat, într-un interviu exclusiv pentru postul de radio “Vocea Americii” că nu examinează frontul liberal din Moldova în calitate de putere îndreptată spre înfrângerea partidului de guvernământ, transmite agentia Omega, apropiata PCRM.


Moldova e în primejdie!

La ultima sa conferinţă de presă Voronin ne-a arătat ce va face în campanie: îi va arăta mereu Opoziţiei că vrea bătaie. Spun asta pentru că şi liderul PCRM, şi mass-media controlată de comunişti nu mai obosesc să repete că urmează o campanie dură şi agresivă. Nu-i aşa că v-aţi şi speriat un pic şi că Voronin şi-a atins astfel ţinta?


Primarii comunişti îşi apără “satele lor” de liberali

Ştefan Vlas, primarul s. Horodca, rnul Ialoveni, reprezentant al Partidului Comuniştilor, le-a interzis reprezentanţilor organizaţiei teritoriale a Partidului Liberal să facă agitaţie electorală şi să proiecteze un film despre evenimentele de la 7 aprilie, cerându-le să se care din „ satul său”. Incidentul a avut loc ieri, 25 iunie.


Vlad Lupan: Marian Lupu a utilizat argumentul forte – legitimitatea alegerilor

Expertul independent, Vlad Lupan, a declarat pentru IMEDIA că afirmaţiile lui Marian Lupu, care a declarat intr-un interviu că pentru el “nu ar fi fost o onoare să fi fost ales preşedinte al Republicii Moldova de către un Parlament nu tocmai legitim”, ar putea fi parte a unui „joc electoral”, deoarece până acum fostul Preşedinte al Parlamentului nu a mai făcut asemenea afirmaţii.


Opoziţia va prezenta la CEDO probe privind falsificarea alegerilor

Partidele care fac parte din Consiliul politic pentru dialog şi cooperare – Partidul Liberal (PL), Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Alianţa „Moldova Noastră” (AMN) – vor prezenta Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) probe privind falsificarea alegerilor, transmite Agenţia DECA-press.


Rusia „stabilizează”, Voronin şantajează şi UE oftează

Acum vreo lună ne întrebam, la această rubrică, în ce monedă se va face „stabilizarea” RM: „euro” sau „rublă”? Evenimentele recente ne-au confirmat presupunerile - Moscova a fost mai rapidă şi a reuşit să facă „o ofertă ce nu poate fi refuzată”. Deocamdată, nimeni nu ştie în ce constă aceasta cu adevărat.


Scrisori din casa de nebuni: Să aducem China la noi acasă

Vestea că nu ne mai ducem în Europa ne-a luat prin surprindere, сa meteoritul de la tunguska pe meteorologii tunguşi. „Vom aduce libertăţile europene la noi acasă, nu-i neapărat să fim membri ai UE”, a declarat Voronin, după ce atâţia ani de zile declarase viceversa. Voronin e plin de surprize ca Partidul Comunist Chinez de membri.


PSD + UCM = un partid social-democrat

Partidul Social Democrat şi Uniunea Centristă din Moldova vor forma un partid social-democrat de centru unic, care să constituie o alternativă reală a guvernării comuniste. Noul partid urmează a fi constituit până la finele anului curent. Anunţul a fost făcut vineri, în cadrul unei conferinţe de presă comune, de către liderii PSD şi UCM, Dumitru Braghiş şi Vasile Tarlev.


Tinerii liberal-democraţi lansează Campania “Adevărul”

Azi, 26 iunie 2009, Organizaţia de Tineret (OT) a PLDM a lansat campania “Adevărul”, care are drept scop informarea populaţiei despre evenimentele din 7-8 aprilie curent.