Georgia s-a retras din CSI

Vineri, în prima şedinţă în timp de două luni, Parlamentul Georgiei, care nu a putut să se reunească din cauza protestelor din centrul Tbilisi, a votat „Legea despre Adunarea interparlamentară CSI”. Această lege este ultimul act ce trebuia adoptat pentru ieşirea din CSI. „Georgia deja a ieşit din CSI”, a declarat spicherul georgian David Bakradze. După şedinţa Parlamentului, în automobilul spicherului a fost aruncate pietre, sticle şi ouă, informează dni.ru.


Ziarul de Gardă: Chirtoacă a aşteptat două ore probele de «uzurpator» adunate de Procuratură în 2 luni

Primarul Dorin Chirtoacă este bănuit de organizarea dezordinilor în masă şi uzurparea puterii de stat cu urmări grave. Edilul capitalei a fost informat despre aceasta astăzi, la aproape două luni de la protestele din 7 aprilie. Procuratura l-a recunoscut astăzi pe primarul Dorin Chirtoacă bănuit de comiterea a două infracţiuni: uzurparea puterii de stat cu urmări grave şi organizarea dezordinilor în masă. După aproape două ore de discuţii cu oamenii legii, Dorin Chirtoacă spune că nu i s-a adus nicio probă.


În India se vinde primul telefon solar

Compania Samsung a prezentat în India primul telefon în serie cu baterii solare - E1107 Crest Solar. Pentru a lucra în regim de apel, telefonul trebuie să se afle la soare doar o oră.

Caracteristicile tehnice a noului telefon: reţea: GSM 900/1800 MHz, Ecran: 1,52 inch CSTN, 65 mii culori, FM radio, MPEG3, lanternă, Mobile Tracker, acumulator 800 mAh, dimensiuni 105,2 x 44,2 x 16,4 mm.

Preţul în India este de $59, apoi telefonul va apărea în vînzare în ţările Asiei de Sud-Est, Europei şi Americii Latine.


Primarul Chisinaului haituit de procuratura lui Voronin

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a fost chemat la sediul Procuraturii Generale pentru a i se comunica faptul ca este suspectat de organizarea protestelor, de la inceputul lunii aprilie, din capitala Republicii Moldova. In paralel, Curtea Constitutionala de la Chisinau a decis ieri ca elementele prezentate de presedintele in exercitiu, Vladimir Voronin, pentru dizolvarea Parlamentului si convocarea alegerilor anticipate corespund prevederilor legale si justifica procedurile ce vor urma. Legislatia prevede ca alegerile trebuie sa aiba loc in decurs de 45 de zile de la dizolvarea Parlamentului. Astfel, scrutinul ar putea avea loc la 2 august.


Pantofii cu GPS pentru bolnavii de Alzheimer

Bolnavii de Alzheimer vor putea fi supravegheati mult mai eficient cu ajutorul unor pantofi speciali cu GPS.

Acest tip de incaltaminte a fost creat pentru a fi evitate cazurile in care persoanele cu aceasta boala dispar fara urma, informeaza CNN.


Avertisment de la Moscova: Daca in R. Moldova castiga fortele “rele” pro-romanesti, Rusia poate apasa tragaciul armei transnistrene

Politica Rusiei fata de Republica Moldova s-ar putea schimba semnificativ daca Opozitia pro-liberala va castiga in cadrul viitoarelor alegeri legislative anticipate care vor avea loc in Republica Moldova. Acest semnal de alarma a fost tras vineri de analistul militar rus al publicatiei The Moscow Times, Pavel Felgenhauer, intr-un interviu acordat postului Europa Libera si preluat de Agerpres.


Victor Chirilă: Există o nemulţumire in legătură cu evoluţiile democratice in ţara noastră

Analistul Victor Chirilă de la Asociaţia pentru Politică Externă, a declarat pentru Imedia  că cei doi coraportori ai APCE, Josette Durrieu şi Egidijus Vareikis, care s-au aflat, pe 10 iunie, intr-o vizită la Chişinău „nu au făcut decat să transmită încă o dată mesajele care au venit anterior de la Strasbourg şi Bruxelles”.


PCRM respinge versiunea precum că plecarea lui Lupu din partid este un proiect politic

Plecarea ex-preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, din Partidul Comuniştilor din Republica Moldova nu este un proiect politic. “Avem un singur proiect - PCRM”, a declarat pentru agenţia procomunistă Omega deputatul PCRM, Mark Tkaciuk.


Voronin şi uzurparea puterii de stat

Generali şi ofiţeri superiori de armată şi poliţie s-au întors împotriva preşedintelui moldovean Voronin, pe care îl acuză de uzurparea puterii în stat şi de maltratarea tinerilor după protestele violente din 7 aprilie, transmite DW.

La rândul lor, preoţii spun că mai multe fete care au fost arestate după protestele din aprilie au mărturisit la spovedanie că au fost violate de poliţişti. Presa de la Chişinău a scris că cel puţin trei tineri au murit după ce au fost maltrataţi de poliţie. Procuratura respinge acuzaţiile.


Constantin Cheianu: Atunci votaţi PCRM!

Merg în taxi, într-o „Lada” din epoca sovietică. Şoferul, un bărbat bine conservat trecut de 60 de ani, îmi spune, despre alegerile anticipate, ceea ce aştept să aud de la unul ca el: „Să vezi ce-o să mai piardă Opoziţia!…”. Peste câteva zeci de metri parcurşi, însă, omul meu mă bulversează: „Ori o să câştige…”, scrie Constantin Cheianu în Timpul de Dimineaţă.