Presedintele Basescu nu mai participa la summitul de la Chisinau, informeaza Presedintia română

“Urmare a evenimentelor ce au marcat perioada post-electorala din Republica Moldova, participarea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, la Summit-ul Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP), confirmata in cursul lunii martie a.c., nu mai este de actualitate.

Nivelul de reprezentare al Romaniei va fi decis si anuntat la o data ulterioara”, se arata in comunicatul Presedintiei, transmite HotNews.ro


Votul ticălos

Întreaga suflare democratică, dar şi simplii curioşi şi amatori de senzaţii tari, ghicesc ca îndrăgostiţii pe un fir de romaniţă, rupând petală după petală - ce se va întâmpla mâine în parlament, se va găsi ori nu votul ticălos, va fi aleasă sau nu va fi aleasă aleasa lui Voronin, nealeasă o dată?, se întreabă Constantin Tănase în Timpul de Dimineaţă.


Arcadie Barbăroşie: Eduard Muşuc ar putea fi o achiziţie utilă pentru PCRM

Directorul executiv al Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie a declarat pentru IMEDIA că Eduard Muşuc ar putea fi „o achiziţie utilă” pentru PCRM.

„Dincolo de toate, el este o persoană energică şi a demonstrat acest lucru inclusiv in afaceri, este un bun organizator şi din acest punct de vedere le-ar putea prinde bine comuniştilor. Pe de altă parte, prin aderarea sa la PCRM, probabil, şi Eduard Muşuc urmăreşte interesele sale, unul dintre care ar fi restabilirea afacerilor de altădată, distruse tot de comunişti”, a arătat analistul.


NIT, ziua de naştere a lui Voronin şi şlefuirea

Cu prilejul celebrării celor 68 de ani împliniţi de actualul preşedinte al RM, postul de televiziune procomunist NIT a realizat o emisiune specială în care a elogiat meritele şi „reuşitele”, în mare parte artificiale şi iluzorii, guvernării comuniste sub conducerea lui Vladimir Voronin.

Printre protagoniştii acestei emisiuni s-au numărat şi câteva personaje cu nume sonore şi/sau controversate: Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe (în calitate de simbol al relaţiilor moldo-ruse) şi Iurie Roşca, lider al PPCD-ului neparlamentar, drept element al opoziţiei „constructive” şi loiale PCRM, scrie Denis Cenusa in Timpul.


Comisia pentru politică externă din Senat a adoptat miercuri, în unanimitate, un raport favorabil cu amendamente pentru modificarea Legii cetăţeniei române

‘Am adoptat textul raportului Comisiei pentru politică externă din Senat privind proiectul de lege pentru modificarea Legii cetăţeniei române.Votul a fost unul unanim, deşi au fost unele amendamente unde a fost o majoritate şi nu o unanimitate. (…) Noi vom susţine adoptarea raportului şi proiectului de lege în plenul Senatului’, a declarat senatorul PSD Titus Corlăţean, preşedintele comisiei.

El a explicat că senatorii din comisie au încercat, prin amendamentele aduse OUG nr. 36/2009 pentru modificarea şi completarea Legii cetăţeniei române nr. 21/1991, eficientizarea procesului de verificare a dosarelor depuse în vederea redobândirii cetăţeniei române, transmite Agerpres.


Rusia ar putea declanşa un război împotriva Ucrainei

Rusia ar putea declanşa un război împotriva Ucrainei, afirmă Iuri Cerbak, fostul ambasador ucrainean în SUA, într-un interviu acordat ziarului Glavred, relatează pagina online a RIA Novosti.

Potrivit lui Iuri Cerbak, Rusia poate soluţiona în două moduri problemele legate de criza economică. Prima variantă ar fi cooperarea de la egal la egal cu Ucraina.


Iurie Roşca: ‘Cazul teritoriilor din est ale României a fost închis după cel de-al doilea război mondial’

Liderul Partidului Popular Creştin-Democrat (PPCD), Iurie Roşca, fost vicepreşedinte al Parlamentului de la Chişinău, a făcut miercuri apel la autorităţile României să semneze Tratatul politic de bază cu Republica Moldova şi Acordul de frontieră, ca un gest de confirmare a independenţei acesteia, într-un discurs susţinut în cadrul Forumului Rusia-Europa.

‘Republica Moldova nu este un teritoriu populat cu victime ale Istoriei’, a afirmat Iurie Roşca, lider politic moldovean, care până la coalizarea formaţiunii sale politice, în 2005, cu Partidul Comunist al preşedintelui Vladimir Voronin, a pledat pentru reunificarea Basarabiei cu România.


Celebrul Cenaclu „Flacăra” revine

Vechiul şi noul Cenaclul Flacăra, condus de poetul Adrian Păunescu, originar din R. Moldova, va susţine un spectacol extraordinar de muzică şi poezie pe1 iunie, de la orele 19.30, în parcul Plumbuita din capitala României, informează DECA-press.

Potrivit organizatorilor, acesta va fi un concert deosebit la care intrarea este liberă. Organizatorii susţin că astfel doresc să le ofere tuturor şansa de a se bucura de mesajele şi cântecele lansate de membrii celebrului cenaclu cu mai bine de două decenii în urmă.


Gripa porcina a ajuns la granita moldoveneasca

Ministrul roman Sanatatii, Ion Bazac, a anuntat, miercuri, primul caz suspect de gripa porcina.

„Suspiciunea este de 99%”, a afirmat ministrul, adaugand ca probele au fost trimise spre confirmare laboratorului de la Londra. Prezenta virusului A(H1N1) a fost confirmata de laboratorul Institutului Cantacuzino, dar procedura internationala prevede trimiterea probelor la Londra, pentru diagnosticarea oficiala a prezentei gripei porcine in Romania.

Este vorba de o femeie in varsta de 30 de ani, care locuieste in Statele Unite si a venit de la New York in Bucuresti pe 23 mai. Starea de sanatate a pecientei este buna.

Familia femeii, formata din patru persoane, dintre care doi copii minori, este izolata la o institutie curativa din Bucuresti, precizeaza Prompt Media.

În Republica Moldova, potrivit autorităţilor, nu a fost înregistrat vreun caz de gripă porcină.
Conform datelor de ultimă oră, 46 de ţări au raportat oficial despre circa 13 mii de cazuri de infecţie cu virusul gripal A(H1N1), inclusiv 92 cazuri de deces.

Cutremur cu magnitudinea 4 pe scara Richter, produs in zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter s-a produs miercuri dimineata, la ora 6:12:51, in zona Vrancea, la o adancime de 150 km - a anuntat Institutul National pentru Fizica a Pamantului. Seismul a avut in zona epicentrala intensitatea IV pe scara Mercalli si a fost simtit usor la Bucuresti.

Potrivit cutremur.net, magnitudinea seismului a fost de 4,4-4,6 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimtit in special in orasele mari din sudul si estul tarii. La Bucuresti, intensitatea miscarii seismice a fost de III grade pe scara Mercalli, transmite HotNews.ro