Vladimir Socor: Un sef de stat demn de acest titlu, si care a servit statul in masura capacitatilor sale vreme de opt ani, trebuie sa-si dea seama cind a sosit momentul retragerii sale din viata politica activa

Desigur, acest sef de stat va ramine o personalitate respectata de cei care l-au votat atiţia ani de-a rindul: o mare parte a alegatorilor Republicii Moldova, precum si partidul majoritatii parlamentare. Dinsul poate obtine statutul ne-oficial, dar prestigios, ce se cheama la americani si britanici “elder statesman,” adica om de stat veteran, opinia caruia este ascultata si solicitata, chiar daca dinsul a iesit din viata politica activa, sau ramine simbolic deputat in parlament, a declarat Vladimir Socor pentru Radio Europa Liberă.


Vladimir Ţurcan: Suntem gata şi noi să mergem la alegeri anticipate şi vom vedea care va fi rezultatul

Vladimir Ţurcanu: Rezoluţia Parlamentului European despre situaţia din RM ne-a părut cam stranie în contextul rezoluţiei APCE. Sunt evidente unele contradicţii în textul acestor rezoluţii. Îmi pare că, într-o oarecare măsură, e o manifestare a standardelor duble.”

Europa Liberă: Cel mai mult ce vă nemulţumeşte?

Vladimir Ţurcanu: Bunăoară se vorbeşte despre unele acţiuni ilegale ale guvernării în perioada postelectorală. Dar nu se concretizează ce fel de acţiuni ilegale. E un “stamp” care a fost aplicat fără nicio argumentare şi niciun temei. Mai mult ca atât, în cadrul vizitei la Chişinău a doamnei Mariane Mikko, problema nu s-a discutat şi nu au fost formulate careva obiecţii referitor la aşa numitele acţiuni ilegale ale guvernării postelectorale.


Scriitorul britanic Tony Hawks catre moldoveni: Aveţi răbdare, nu renunţaţi la luptă şi nu cedaţi sub nicio formă corupţiei!

Scriitorul britanic Tony Hawks despre Moldova si moldoveni intr-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei.

EVZ: După ce pariu nebun îţi mai duci viaţa?

Tony Hawks: Nimic spectaculos. Dar produc şi joc într-un film inspirat de prima mea carte („În jurul Irlandei cu un frigider”), aşa că am parte de suficientă adrenalină.