Opoziţia poate conta în parlamentarele anticipate la un rezultat mai bun decât cele din 5 aprilie

1. Nici schimbare, nici stabilitate

După alegerile din 5 aprilie 2009, în cadrul cărora a concurat oferta Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) – stabilitatea, cu oferta partidelor liberale – schimbarea, a urmat revolta din 7 aprilie. Revolta a reprezentat etapa intermediară de convertire a unor decepţii profunde în furie, ca urmare a anunţării rezultatelor preliminare ale alegerilor. A urmat vandalizarea clădirilor Preşedinţiei şi Parlamentului, pe care forţele de ordine nu au fost în stare să le apere şi care, ulterior, s-au dedat la acte de răzbunare violentă împotriva a sute de persoane despre care nici nu se ştia dacă poartă vreo vină pentru cele întîmplate.


PL, PLDM şi AMN în faţa primului examen de maturitate

Se pare că Opoziţia nu a avut (şi nu are nici acum) un proiect politic clar pentru perioada imediat următoare după alegeri. Deşi a vorbit de mai multe ori despre posibilitatea alegerilor anticipate, în cazul fraudării lor, când acest lucru (fraudarea) s-a întâmplat, acţiunile ei par totuşi dezlânate şi incoerente, scrie Constantin Tănase în Timpul de Dimineaţă.


Beneficiarii programelor transfrontaliere caută parteneri în Ucraina, după ce R.Moldova a impus vize

Oficialii Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Iaşi au declarat, luni, pentru NewsIn, că unii aplicanţi pentru fonduri structurale au început să se îndrepte spre parteneri din Ucraina din cauza regimului vizelor impus României de Republica Moldova, transmite corespondentul NewsIn.


Pe zi ce trece, tot mai mulţi moldoveni doresc să redobândească cetăţenia română

România nu va acorda moldovenilor cetăţenii în masă. Aşa cum spune Guvernul, în acest an, în jur de 30 de mii de cetăţeni moldoveni ar putea obţine paşapoarte româneşti. Chiar şi aşa, în fiecare zi, sute sau chiar mii de moldoveni iau cu asalt oficiile poştale din Chişinău în încercarea de a trimite la Consulatul României cereri de redobândire a cetăţeniei, transmite RFI.

Cozi interminabile, nervi şi umilinţă la Poşta Centrală din Chişinău. Oamenii spun că pentru a trimite scrisori recomandate cu cereri de redobândire a cetăţeniei trebuie să stea în rând ore în şir, unii chiar zile. Potrivit lor, angajaţii de la poştă în loc să degajeze cozile, blochează accesul la ghişee.


Un nou tip de motor de cautare ce ar putea revolutiona Internetul!

Wolfram Alpha, un soft pe care specialistii il considerea cea mai importanta revolutie a internetului  dupa aparitia Google, va fi prezentat luna aceasta, scrie cotidianul britanic The Independent citat de HotNews.ro. Wolfram Alpha este un nou tip de motor de cautare care va intelege intrebarile utilizatorilor si va da raspunsuri exacte, la obiect, asemenea celor date de un om.

Potrivit autorului proiectului Wolfram Alpha, noul sistem intelege intrebarile puse de utilizatori, calculand raspunsurile bazate pe un extins si detaliat calcul matematic si raspunde direct si la obiect.


Ce “artificii” mai pregateste Vladimir Voronin?

Bomba anuntata la sediul presei anti-comuniste, bomba anuntata la Primaria Chisinaului, bastionul anti-comunismului din R. Moldova, si o bomba, asa, de ochii lumii, si la Aeroport. Potrivit autoritatilor, “amenintarile” ar fi fost facute de cineva dintr-o “grupare anti-comunista”, scrie ziua.net.


Comisie internationala pentru analizarea faptelor petrecute dupa alegerile din R. Moldova

Raportul intocmit de delegatia Parlamentului European care s-a deplasat saptamana trecuta in Republica Moldova releva fapte ce pot fi asimilate “torturii”, a precizat ieri europarlamentarul roman Marian Jean Marinescu. De aceea, grupul popularilor europeni a cerut, printr-o rezolutie ce ar putea fi adoptata de PE, o comisie internationala pentru analizarea faptelor petrecute dupa alegeri.


Memoriu privind libertatea presei în Republica Moldova, 3 mai 2008 - 3 mai 2009

Libertatea presei din Republica Moldova se află în pericol, fiind îngrădită în mod sistematic, metodic, abuziv de către autorităţile statului.

Deşi, pe parcursul ultimilor ani, legislaţia mass-media în Republica Moldova s-a îmbunătăţit, apropiindu-se, cu sprijinul organismelor internaţionale şi contribuţia societăţii civile, de normele şi standardele europene, starea libertăţii presei s-a agravat treptat, atingând apogeul în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2009 şi în perioada postelectorală, scrie jurnal.md


Nici în Casa Presei, nici la Primărie n-au fost găsite bombe

Nici în Casa Presei, nici la Primărie n-au fost găsite bombe, declară autorităţile, precizând că acum se fac investigaţii pentru a depista cine a lansat alarmele false. Totodată, s-a anunţat că jurnaliştii vor avea acces la birourile din casa presei abia mâine.


BASA-press transmite ştirile … MOLDPRES

Agenţia BASA-press a anunţat că va transmite abonaţilor ştirile agenţiei de presă guvernamentale MOLDPRES.

“În legătură cu anunţarea alarmei cu bombă în edificiul Casa Presei din capitală, la adresa agenţiei BASA-press a parvenit o scrisoare din partea Agenţiei Informaţionale MOLDPRES, sediul căreia se află în clădirea menţionată, cu rugămintea de a acorda suport tehnic pentru activitatea agenţiei menţionate. Astfel, astăzi pe banda agenţiei BASA-press vor fi difuzate şi ştirile agenţiei MOLDPRES, cu menţiunea “MOLDPRES”, se apune într-un comunicat al Agenţiei BASA-press.