Cât e de reală obţinerea de către moldoveni a cetăţeniei române?

Uniunea Europeană s-a pripit când a admonestat România – direct, ori indirect – „pe surse”, că ar încerca să introducă în UE pe uşa din dos sute de mii de basarabeni. Şi nu numai pentru că acordarea cetăţeniei este atributul suveran al oricărui stat membru, ci şi pentru că nu a stat să cântărească adevăratul impact al modificărilor anunţate de Guvernul Boc, scrie cotidianul Gândul.


Combatanţii Anatol Croitoru şi Iurie Imihteev hărţiuiţi de comunişti

Combatanţii Anatol Croitoru şi Iurie Imihteev, din satul Coşniţa, raionul Dubăsari sunt fugari până în prezent. Le este frică să intre în localitate, unde îşi are sediul conducerea comunistă a raionului, chiar şi după ce Voronin a anunţat amnistierea generală pentru  persoanele reţinute în urma protestelor din 7 aprilie. Cei doi sunt căutaţi de poliţie după ce au apărut în imagini la „Moldova 1” în timpul protestelor din 7 aprilie, scrie jurnal.md.


Steagul lui Ştefan cel Mare

Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina (CMB) din Suceava va găzdui, joi, în cadrul programului ”Paştele în Bucovina”, vernisajul expoziţiei ”Moldova - 650”, transmite Agerpres.

Directorul CMB Suceava, Emil Constantin Ursu, a declarat, marţi, că, marcând anul 1359 ca an de început al istoriei Moldovei, expoziţia va prezenta lucrarea cronicarului polonez Ioan Dlugosz, într-o ediţie din anul 1711, în care se face o amplă descriere a evenimentelor din Moldova.


În curând guvernul moldovean nu va putea plăti salariile bugetarilor

Economistul Veaceslav Ioniţă are prognoze sumbre in ceea ce priveşte debursările de stat, transmite Imedia.

„Bugetul de stat al Republicii Moldova pentru 2009 prevede venituri de 17 miliarde de lei. In trei luni s-au acumulat numai 2,7 miliarde. Ce ne-ar face să credem că veniturile vor creşte? Criza abia incepe”, spune analistul.


Rezultatele oficiale ale renumărării voturilor

În şedinţa de marţi, 21 aprilie 2009, Comisia Electorală Centrală a totalizat rezultatele alegerii Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a XVII-a în urma renumărării voturilor din 15 aprilie 2009, se spune într-un comunicat al CEC.


Mirek Topolanek se va întîlni cu liderii partidelor de opoziţie

Mâine la Chişinău va efectua o vizită de o zi Prim-ministrul în exerciţiu al Republicii Cehia, Mirek Topolanek, se afirmă într-un comunicat de presă al preşedinţiei RM.

Potrivit comunicatului oficial, în cadrul vizitei Mirek Topolanek se va întîlni cu liderii partidelor de opoziţie, va avea un dejun de lucru cu Prim-ministrul Zinaida Greceanîi şi o întrevedere cu Preşedintele Vladimir Voronin.


Vladimir Voronin a constituit o comisie care să elucideze cauzele evenimentelor din 7-8 aprilie curent

Preşedintele în exerciţiu Vladimir Voronin, a semnat un decret despre constituirea Comisiei de stat pentru elucidarea cauzelor, condiţiilor şi consecinţelor evenimentelor din 7-8 aprilie 2009.


Mark Tkaciuk, decorat de Vladimir Voronin cu Ordinul de Onoare

Preşedintele în exerciţiu, care este şi liderul Partidului Comuniştilor, formaţiune din care face parte Mark Tkaciuk, l-a decorat pe consilierul său cu Ordinul de Onoare. Tkaciuc a primit decoraţia “pentru muncă prodigioasă” şi “înalte calităţi profesionale”. Amintim că Mark Tkaciuk a demisionat din funcţia de consilier prezidenţial cu puţin înainte de demararea campaniei electorale, devenind şef al staff-ului electoral al Partidului Comuniştilor în alegerile din 2009, scrie jurnal.md.


Libertate lui Gabriel Stati

Mai mulţi angajaţi ai companiei Stati Holding, care aparţine lui Gabi Stati, au organizat astăzi un flash-mob în faţa penitenciarului nr. 13 din capitală, cerând eliberarea preşedintelui şi vicepreşedintelui companiei-Gabi Stati şi Aurel Marinescu, scrie Jurnal.md.

Printre protestatari se afla mama milionarului şi interpreta Doina Sulac, precum şi mai mulţi angajaţi ai companiilor deţinute de familia Stati. Protestatarii au purtat lozinci şi au scandat “Libertate pentru Gabi Stati”, “Suntem cu voi”, “Cerem eliberarea lui Gabi Stati şi Aurel Marinescu”, ş.a.


Licitaţia privind reparaţia Parlamentului şi Preşedinţiei va avea loc pe data de 24 aprilie

Licitaţia privind reparaţia Parlamentului şi Preşedinţiei va avea loc pe data de 24 aprilie. Ea va fi organizată de către aparatul Parlamentului şi Direcţia generală a administraţiei clădirii Guvernului.