Tudor Panţîru este deputat în Parlamentul României

Tudor Panţîru a câştigat în cele din urmă mandatul de deputat în Parlamentul României, după redistribuirea voturilor.

Panţîru a devenit deputat, după ce a candidat în colegiul Europa de Est şi Africa.

Partidul Democrat din Moldova a difuzat o declaraţie prin care îl apreciază pe Tudor Panţîru ca pe „o personalitate notorie, cu o experienţă de activitate bogată, ceea ce-l recomandă la funcţia menţionată”.


Dumitrii l-au felicitat pe Mircea, separat

Dumitru Diacov, Preşedintele PDM, şi  Dumitru Bragiş, Preşedintele PSD, au expediat mesaje de felicitare  lui Mircea Geoană, preşedintele PSD Romania cu ocazia victoriei în alegerile parlamentare.

„Am fost alături de voi, am trăit aceleaşi emoţii şi ne-am bucurat mult să aflăm că PSD a ieşit pe primul loc după numărul de voturi acumulate, iar candidaţii pe care i-a promovat au fost cei mai buni”, spune Dumitru Diacov în scrisoarea publicată pe Comunicate.md ….


Vladimir Voronin crede că PCRM ne conduce spre standardele de trai din UE

Preşedintele Vladimir Voronin a declarat astăzi că fracţiunea parlamentară a PCRM a avut pe parcursul acestei legislaturi un comportament decent şi  constructiv, şi, în pofida oricăror împrejurări au respectat litera legii şi a Regulamentul Parlamentului.

În cadrul unei şedinţe lărgite a fracţiunii PCRM, Voronin s-a referit, în mod detaliat, la mersul realizării agendei europene de către autorităţile Republicii Moldova şi a insistat asupra continuării procesului de elaborare şi adoptare a actelor legislative, în conformitate cu cerinţele comunitare …..


02 Decembrie 2008 | 1 comentariu

În 2008 PIB-ul va creşte cu 6% şi vom avea o inflaţie sub 10%

Grupul de lucru pentru monitorizarea situaţiei macroeconomice în R. Moldova, din care fac parte conducătorii Ministerului Finanţelor, Băncii Naţională a Moldovei, Biroului Naţional de Statistică, Serviciului Vamal, afirmă că anul acesta vom avea o creştere cu 6% a Produsului Intern Brut şi o rată a inflaţiei sub 10%.


02 Decembrie 2008 | 3 comentarii

Fostul preşedinte al PSD Ion Muşuc, văzut la Chişinău

În capitală şi-a făcut apariţia Ion Muşuc, fostul preşedinte al Partidului Social Democrat şi tatăl lui Eduard Muşuc, actualul preşedinte al Consiliului Municipal Chişinău, scrie Jurnal de Chişinău în ediţia de astăzi.

„Cu barbă, ochelari de soare şi la bordul unei Toyota de culoare gri metalic cu numere de înmatriculare transnistrene - aşa merge zi de zi, de aproape două luni, la biroul său de pe str. Armenească din capitală Ion Muşuc, fostul preşedinte al PSD. Acesta a apărut „în linişte”, după ce nu a mai fost văzut în R. Moldova din septembrie 2006”, precizează Jurnal de Chişinău.


NYT: Germania se vrea ambasadorul Rusiei în Occident

Germania intenţionează să devină mediator în relaţiile dintre Rusia şi Occident, scrie The New York Times în ediţia de astăzi.

Potrivit publicaţiei americane, acest lucru pare să fie logic deoarece Germania este cel mai mare partener comercial al Rusiei, cea mai mare economie a Europei şi unul din cel mai apropiat aliaţi ai SUA.