Grenada care a explodat pe 14 octombrie provine din timpul celui de-Al II-lea Război Mondial

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) cercetează versiunea potrivit căreia grenada care a explodat pe 14 octombrie de Hramul Oraşului provine din timpul luptelor celui de-Al II Război Mondial şi a fost depistată de „săpători neautorizaţi”, care efectuează lucrări arheologice nesancţionate în căutarea armelor şi muniţiilor.

După cum transmite INFOTAG, cu referire la serviciul de presă al Serviciului, la data de 23 octombrie SIS a obţinut informaţia precum că în una din localităţile R.Moldova în condiţii nelegitime au fost păstrate muniţii din perioada celui de-al doilea război mondial.


Kommersant: Federaţiei Ruse îi convine actuala putere de la Chişinău

Procesele politice din Republica Moldova ca şi cele din întreg spaţiul CSI sunt urmărite cu atenţie la Moscova, care consideră acest spaţiu drept zona sa de influenţă, spune jurnalistul de la Kommersant Vladimir Soloviov, citat de Europa Liberă.


Microsoft va crea 4.000 de locuri de muncă

Liderul de piata pe segmementul software, Microsoft, intentioneaza sa creeze 4.000 de locuri de munca in intreaga lume pana la sfarsitul acestui an, sustine seful de resurse umane Lisa Brummel.

Ca urmare a crizei economice, compania Microsoft a fost nevoita sa renunte la cinci mii de locuri de munca, dar noile posturi nu vor viza insa locurile deja disponibilizate, scrie it-chuiko.com.


Traian Băsescu, cel mai bine îmbracat candidat la prezidenţialele din România

Presedintele Traian Basescu este cel mai elegant si cel mai bine imbracat candidat in cursa pentru Cotroceni, sustine creatoare de moda Flora Nastase.

“Cu ochiul liber se vede ca presedintele Traian Basescu este cel mai bine imbracat dintre toti candidatii care ataca functia suprema in stat. Traian Basescu stie sa se imbrace pentru absolut orice ocazie, iar costumele alese il prind si ii vin intotdeauna foarte bine, afirmă ziare.com.

Probabil, ocupand de foarte multi ani inalte demnitati politice, Traian Basescu stie toate aceste detalii vestimentare care sunt, de ce sa nu recunoastem, de succes. De altfel, cred ca Basescu a ajuns unde a ajuns deoarece are cine sa il invete cum sa se imbrace”, a declarat Flora Nastase pentru Inpolitics.


Episcopul de Hâncu, decorat cu distincţie bisericească a Ucrainei

Episcop de Hancu, Prea Sfintitul Petru, a fost decorat cu Ordinul in cinstea Icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului din Manastirea Poceaev, comunica DECA-press. 


Procuratura a remis in instanta dosarele a 11 participanti la tulburarile din aprilie

Procuratura Generala (PG) a anuntat ca a remis instantelor de judecata spre examinare zece cauze penale in privinta la 11 persoane care au participat activ la actiunile de dezordini in masa din 7 aprilie, noteaza Agentia DECA-press. 


Acordul cu FMI ar putea fi semnat miercuri

Ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţă a declarat pentru JURNAL că negocierile cu FMI privind semnarea unui memorandum decurg bine şi sunt pe ultima sută de metri.

Ministrul şi-a exprimat speranţa că documentul cu FMI ar putea fi semnat miercuri, 28 octombrie.


Sindicate vs Banca Mondială

Sindicatele din Moldova se împotrivesc categoric cerinţelor Băncii Mondiale (BM) de a reduce sau a închide în localităţile rurale şcolile cu un număr mic de copii.

“În cadrul întîlnirii de luni cu directorul regional al Băncii Mondiale în Moldova, Melanie Marlett a fost examinată chestiunea privind optimizarea sau reducerea, cu alte cuvinte, a şcolilor cu un număr mic de copii, ceea ce este absolut inacceptabil pentru noi”, - a declarat pentru AŞ Novosti-Moldova preşedintele Sindicatului lucrătorilor din învăţămînt şi ştiinţă din Moldova Dumitru Ivanov.


Explozia din 14 octombrie – principala temă a primei şedinţe a CSS

Explozia din 14 octombrie din centrul Chişinăului şi mersul anchetei a constituit cea mai importantă temă de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Suprem de Securitate, întrunit luni, 26 octombrie, în prima sa şedinţă din noua componenţă, comunică Politik.md.

Şedinţa a durat circa o oră jumătate, dar la finele acesteia, membrii CSS au evitat să ofere prea multe detalii.

Procurorul general, Valeriu Zubco, a informat că în prezent există un cerc larg de suspecţi, dar a evitat să spună câţi anume, făcând referire la „interesul urmăririi penale”. El a mai adăugat că în prezent versiunea de bază rămânea cea de atac terorist.


Gheorghe Duca sugerează modele de alegere a şefului statului

Alegerea Preşedintelui Republicii Moldova constituie astăzi una din cele mai dificile probleme cu care se confruntă societatea. Pe fondul unei crize economice dezastruoase, criza politică din Legislativ riscă să arunce Republica Moldova într-un haos, în alegeri parlamentare la nesfârşit, situaţie extrem de păguboasă pentru firava noastră democraţie din cel puţin două considerente: populaţia se va dezamăgi totalmente în clasa politică, în relevanţa votului acordat, iar partenerii noştri externi, pe ajutorul cărora mizăm foarte mult, ne vor abandona, ne vor trata cu neîncredere, rezervând politicienilor noştri un loc de frunte în topul oamenilor iresponsabili.


26 Octombrie 2009 | 7 comentarii