Virusul pandemic A/H1N1 a provocat moartea a 9.596 de persoane în întreaga lume

Virusul gripal A/H1N1 a provocat moartea a cel puţin 9.596 de persoane în întreaga lume, în ultima săptămână înregistrându-se 828 de noi decese, potrivit noului bilanţ comunicat de OMS, relatează AFP.

Continentul american rămâne cel mai afectat de pandemie, cu 6.131 de decese (în plus cu 253 în ultimele şapte zile), dar numărul deceselor se multiplică rapid şi în Europa, în ultima săptămână înregistrându-se cel puţin 324 de decese (totalul fiind de 1.242).


Omega: În Moldova a început “războiul sondajelor”

Marţi, la doar câteva zile după lansarea sondajului, realizat de IDIS-Viitorul, la Chişinău, au fost date publicităţii rezultatele Barometrului Opiniei Publice, realizat la comanda Institutului de Politici Publice, comunică agenţia pro-comunistă ΩMEGA.

Potrivit acestui sondaj, dacă duminica viitoare vor avea loc alegeri parlamentare, electoratul va opta doar pentru patru partide parlamentare, tendinţa confirmată şi de sondajele anterioare.


08 Decembrie 2009 | 1 comentariu

Primele date oficiale: Băsescu îl învinge pe Geoană

Traian Basescu a obtinut  50,43%, iar Mircea Geoana - 49,57%, potrivit rezultatelor partiale date publicitatii de Biroul Eletoral Central. Purtatorul de cuvant al BEC a precizat ca au fost centralizate rezultatele din 20 708 sectii de votare, ceea ce reprezinta 95,40% din numarul total al sectiilor de vot.


07 Decembrie 2009 | 1 comentariu

R. Moldova se mută în Italia?

În Italia au reşedinţă 89.429 de cetăţeni ai Republicii Moldova, ceea ce constituie 2,3% din numărul total al imigranţii din Peninsula Apenină, transmite Agenţia DECA-press.

Datele au fost făcute publice de către statisticienii italieni, care au efectuat studiul  „Moldovenii în Italia: situaţii şi perspective”.


R. Moldova e mai puţin coruptă conform IPC-2009

R. Moldova şi-a îmbunătăţit situaţia în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei în anul 2009, iar drept rezultat a urcat 20 de poziţii în clasamentul celor 180 de ţări în care este studiat percepe Indicele Perceperii Corupţiei (IPC).

Actualmente, ţara noastră se situează pe locul 92 din 180 de ţări incluse în clasament, cu un punctaj de 3,3 puncte, se arată în studiul realizat de  Transparency International, care a fost lansat marţi la Berlin, Germania.


17 Noiembrie 2009 | 4 comentarii

65 de cazuri de gripă pandemică A în R. Moldova

Numărul cazurilor de gripă pandemică în Moldova a ajuns la 65, după ce 25 de studenţi din Chişinău au fost testaţi pozitiv, informează Radio Europa Liberă.

Ieri, autorităţile medicale au cerut din nou populaţiei să nu intre în panică, să respecte normele de igienă personală şi să apeleze la medic în cazul unor simptome de gripă. Autorităţile din farmaceutică au promis că vor simplifica procedura importului de medicamente antivirale, după ce stocurile din farmacii s-au dovedit insuficiente.


Rusia vrea sa imprumute 4 miliarde de dolari. Şi cum vor da ruşii Moldovei jumătatea de miliard promisă?

Rusia vrea să contracteze anul viitor un împrumut de până la patru miliarde de dolari de la Banca Mondială, potrivit ministrului de finanţe Alexei Kudrin.

“Am discutat posibilitatea obţinerii unui credit între 2 şi 4 miliarde dolari. Bineînţeles că dorim să fie un credit simplificat, rapid. Am fost de acord să axăm discuţiile pe condiţiile împrumutului”, a declarat Kudrin, la încheierea unei reuniuni cu preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick.


04 Octombrie 2009 | 1 comentariu

Igor Boţan: Impactul dezbaterilor electorale este semnificativ, chiar dacă nu e decisiv

Analistul Igor Boţan, directorul executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă ADEPT,  a declarat pentru IMEDIA că perioada de timp rezervată pentru dezbateri electorale este suficientă, însă „altceva e popularitate canalelor TV la care au loc aceste dezbateri,  aria lor de acoperire, protagoniştii acestor dezbateri şi modul în care acestea au loc”.


650.000 de plicuri de cereri de cetăţenie românească

Până în prezent, la Consulatul românesc din Republica Moldova există peste 650.000 de plicuri de cereri de cetăţenie românească, ceea ce însumează practic cam 800.000 de persoane, pentru că sunt şi cereri colective, pentru toţi membrii familiei. Putem afirma că unul din trei moldoveni vor cetăţenie românească”, afirma Traian Băsescu.