Bate Vântu prin UNIMEDIA

Compania Ştiri Media Grup din Chişinău, parteneră a grupului Realitatea-Catavencu din România, a semnat un acord privind demararea procesului de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al New Media Group din R. Moldova, pornind, astfel, un parteneriat strategic pentru dezvoltarea comună a unui portofoliu complex de produse new media, în cadrul unei companii unice, dedicate Internetului.

“Am acceptat propunerea de parteneriat, deoarece considerăm că piaţa new-media din Republica Moldova se află încă în faza incipientă de dezvoltare.


09 Decembrie 2009 | 2 comentarii

Unimedia, în pericol!

Unimedia, cel mai vechi şi cel mai vizitat portal de ştiri din R. Moldova, va avea până la sfârşitul lunii octombrie un concurent foarte serios. Jurnal Trust Media a anunţat că planifică să lanseze un Mega portal de ştiri care îşi propune să devină unul dintre cele mai vizitate site-uri din domenul “.md”.


16 Octombrie 2009 | 8 comentarii

Jurnal TV, premiat la “Webstock awards 2009”

Site-ul Jurnal TV, prima televiziune on-line din R. Moldova, a luat Marele Premiu la categoria Video & Audio în cadrul festivalului-concurs al site-urilor din domeniul Noului Internet “Webstock awards 2009” care a avut loc, vineri, 18 septembrie, la Bucureşti.

La concurs au fost prezentate circa 130 de proiecte, iar Jurnal TV a fost singurul site din Republica Moldova, care a fost admis în finala concursului. Pentru prima oară marele premiu al acestui festival-concurs ajunge la Chişinău.


Portalul românesc Ziare.com a făcut o surpriză plăcută cititorilor săi din Republicii Moldova

Portalul Ziare.com, care este deţinut de compania românească Active Soft SRL, a făcut azi o surpriză plăcută cititorilor din R. Moldova. Aşa cum vedeţi în imagine, editorii portalului au plasat pe sigla site-ului stema Republicii Moldova şi urarea „La Mulţi Ani românilor de peste Prut”.


Site-uri ale unor instituţii de presă şi partide politice, inaccesibile pentru vizitatorii din străinătate

Un şir de pagini web ale unor instituţii de presă din Moldova, dar şi a unor partide politice de opoziţie rămân în contnuare blocate pentru vizitatorii din străinătate. Un atac virtual fără precedent se produce de câteva zile la adresa câtorva servere ale companiei host.md, care găzduieşte aceste pagini web, scrie Ziarul de Gardă.


Pagina electronică a Ziarului de Gardă, blocată

Mai mulţi vizitatori ai paginii web garda.com.md, care se află în străinătate, au semnalat redacţia că nu pot intra pe site. Compania care găzduieşte garda.com.md a declarat că e vorba de un atac extern, care blochează accesul la pagina electronică a Ziarului de Gardă.


Protestele in Internet: acces interzis, trafic record

Protestele stradale din Republica Moldova desfăşurate săptămâna trecută, despre care se spune că ar fi inceput la un indemn plasat pe Internet, au adus accesări record pentru majoritatea redacţiilor virtuale de ştiri, transmite IMEDIA.

Pagina de Internet a postului PRO TV Chişinău, de exemplu, a fost vizitată, in perioada 6-8 aprilie, de aproximativ 60 de mii de utilizatori unici pe zi, adică de patru ori mai mult ca de obicei.


Codrii Moldovei printre cele 7 Minuni ale Naturii

E în plină desfăşurare procedura online de alegere a celor 7 Minuni ale Naturii din toată lumea.
Această campanie este una similară celei ce s-a încheiat la 7 iulie 2007 la Lisabona, unde au fost anunţate „noile 7 Minuni ale Lumii”. De data aceasta, vor fi alese cele 7 Minuni ale Naturii, iar printre nominalizări sunt: Cascada Niagara, Muntele Everest, Grand Canion, râul Nipru şi… Codrii Moldovei.

Participanţilor la procedura de vot li se anunţă că au „o voce şi 7 voturi”, deci fiecare utilizator Internet, poate alege 7 minuni diferite, de pe toate continentele lumii. Moldova este reprezentată de Codri şi Dunăre (împreună cu alte 9 ţări).


07 Februarie 2009 | 2 comentarii

New Media Group califică atacul IT drept „tentativă de distrugere a portalului de ştiri UNIMEDIA în preajma campaniei electorale”

New Media Group a dat detalii pe portalul UNIMEDIA, care e deja funcţional, cu privire la atacul IT asupra serverului companiei.

Aflăm dintr-un articol postat pe UNIMEDIA că în rezultatul atacului „IT puternic din partea unor persoane necunoscute, atât portalul de ştiri UNIMEDIA, cât şi comunitatea online LadyClub.md, portalul 2009.md şi toate blogurile politicienilor din reţeaua UNIMEDIA nu au funcţionat începând de vineri, 30 ianuarie (orele 17:15) şi până sâmbătă, 31 ianuarie (orele 14:25).”

În articol se spune că „administraţia companiei New Media Group califică acest incident ca fiind o infracţiune, prevăzută de art. 259 al Codului Penal al Republicii Moldova, săvârşită de către persoane necunoscute, care îşi doresc distrugerea portalului de ştiri UNIMEDIA în preajma campaniei electorale, pentru a lipsi publicul online din Republica Moldova de o sursă de informare operativă şi imparţială.”


31 Ianuarie 2009 | 3 comentarii

UNIMEDIA a fost ţinta “unui atac IT puternic din partea unor persoane necunoscute”

UNIMEDIA nu a fost disponibilă mai multe ore pe Internet, deoarece a fost ţinta unui atac IT. Stela Popa scrie pe blogul său  că după ce a primit un mesaj de la fondatorii NMG, companie care deţine portalul UNIMEDIA, a făcut-o să înţeleagă „că internetul devine pentru cineva un pericol care, prin astfel de acțiuni, lasă să îi fie simțite “tentaculele”.

Stela Popa reproduce pe blog şi un mesaj pe care l-a primit de la fondatorii NMG şi care are următorul conţinut:

„Cu parere de rau, New Media Group, compania care detine portalul de stiri UNIMEDIA, tine sa va anunte ca in dupa amiaza zilei de vineri, serverul pe care sunt hostate produsele NMG a fost tinta unui atac IT puternic din partea unor persoane necunoscute, care isi doresc mult nefunctionarea resurselor on-line ale companiei noastre.